60- års markering: “Disney” parade og Aksjonsløp

I år var det to unike markeringer utendørs av 60 års jubileet for Sommerstevnet. Det ene var et aksjonsløp torsdag ettermiddag, og det andre var en flott parade som inkluderte barna. Da navnet til den nye løvemaskoten for Planetene ble kunngjort, var det ikke mange tørre øyne.


Det ble en spennende og flott feiring av Troens Bevis sitt 60-års jubileum med bl.a. en egen «Disney» parade for barn og voksne under Stevnet.

En stor trailer fullastet med deltagerne på lasteplanet fra Lykkeborg, arrangørene for Planetene og lederne i Sarons Dal, Rune Edvardsen og Hans Martin Skagestad, sammen med ordfører i bygda, Per Sverre Kvinlaug, kjørte ned fra bibelskolen og til hallen.

Rune Edvardsen, Hans Martin Skagestad, og ordfører i Kvinesdal, Per Sverre Kvinlaug, deltok i paraden.

 

Den ble etterfulgt av et jublende tog med heiende barn og voksne, som ente opp foran hovedinngangen til hallen. Der ble det både fine festtaler og et høydepunkt for barna, der Rune Edvardsen avslørte navnet på den nye maskot løven for Planetene. Den skal følge barna på Planetene gjennom året både på sosiale medier og gjennom andre hilsener.

Løven skal nå få bære navnet Ibra, til minne om gutten som Rune Edvardsen og teamet hans reddet ut av et skur i slummen av Kampala for tre år siden.

Her blir navnet på den nye løve maskoten på Planetene kunngjort.

 

Verdig minne
Ibra hadde cerebral parese, og var en skam for familien. Som følge ble han innesperret i skuret sammen med husets geit og gris.
Der hadde han ligget i 15 år.

De eneste ordene han kunne si var brekingen til geita og snøftingen til grisen. Ingen andre hadde hatt bry til å snakke med han.

Både unge og voksne fikke en minnerik ettermiddet under markeringen.

 

Ibra  fikk to gode år på det nye omsorgssenteret for barn med spesielle behov i Uganda, før han gikk fredfullt bort i trygge omgivelser. På senteret fikk han nye venner, lærte flere ord, og utstrålte en glede som rørte alle som kjente hans historie.

-Nå er Ibra i himmelen, men han fikk to gode år på senteret i Uganda der han fikk kjærlighet og omsorg, kunne Rune Edvardsen bekrefte.

Ibra blir ikke glemt, og nå blir han selve symbolet på barna som ikke lenger skal være utelatt gjennom den nye løven, som ifølge bibelen også er et bilde på Jesus.

Flere hundre deltok på 60- års markeringen utendørs gjennom bla. a. en festlig parade for store og små.

 

Ny lekeplass
Planetene hadde også hatt en egen innsamling til en ny lekeplass til omsorgssenteret i løpet av uken. Der var det kommet inn hele 52, 780 kroner, som vil bety mye for de ca. 70 barna som inntil nå har flyttet inn på senteret.

Feiringen denne dagen ble avsluttet med gratis kveitemiddag for alle deltagerne, en gave sponset av en Sarons Dal venn.

Det var godt oppmøte på utendørs markeringen av 60-års jubileet på Sommerstevne i Sarons Dal.

 

Aksjonsløp
En av dem som deltok på Aksjonsløpet torsdag ettermiddag under Stevnet var artisten Alejandro Fuentes. Han inngikk et samarbeid med Troens Bevis allerede i 2016, der han har bidratt med å løfte opp arbeidet til Dina-stiftelsen og Ingen Utelatt.

Sammen med ca. 200 andre løp han flere runder rundt hallen der målet var å samle inn penger til den nye omsorgsbyen i Uganda. Det ble et heftig løp der flere gav alt de kunne for å få inn så mange runder som mulig. Den som klarte flest runder var Jarle Larsen.

Alejandro Fuentes (t.v.) mot siste innspurt i aksjonsløpet sammen med Håvard Kator og Thomas Grønvold.

 

Flere benyttet anledningen til å lage egne kostymestunts for løpet, noe som brakte inn både latter og støtte for formålet.

-Jeg må innrømme at jeg visste ikke helt hvordan dette løpet kom til å gå, men jeg ble skikkelig imponert, sier Hans Martin Skagestad, daglig leder sammen med Rune Edvardsen for Troens Bevis.

-Innsatsen deltagerne la i løpet sier noe om verdien av saken de løp for. Det er tydelig at mange ønsker å bidra på mange fronter med støtte til både misjon og det nye omsorgssenteret i Uganda. Det varmer skikkelig å se hva disse barna vekker i folk av ønske om å støtte dem.

Flere gode kostymestunts under aksjonsløpet brakte in både latter og støtte til formålet.

 

Alle rundene som ble løpt brakte til sammen inn ett hundre tusen kroner. I tillegg kom sponsor tillegg på ca. 50 000. Dermed fikk deltagerne inn rett over 150 000 kroner til Ingen Utelatt.

En stor takk til alle som deltok!

Følgende priser ble delt ut:
Årets spleis pris: Theodor Jordheim
Årets sponsor pris: Elias og Emilie Foss
Årets kostyme pris: Vegar Holbæk m. team

 

Kilde: Troens Bevis bladet for september, 2024

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen

 



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter