Døråpner til de arabiske folkeslagene

Merzek Botros samarbeider nå tett med Rune Edvardsen om misjon og nødhjelp til folkegrupper i mange arabisktalende land.

Av Harald Mydland

«Jeg begynte samarbeidet med Troens Bevis for 20 år siden og har besøkt sommerstevnene flere ganger. Det har vært en stor velsignelse for meg å følge arbeidet ut fra Sarons Dal. Jeg er svært glad og takknemlig for den visjonen Gud gav Aril Edvardsen, om å bringe evangeliet ut til de unådde folkeslagene, sier egypteren, Merzek Botros, som har bodd i Sverige i mange år.

Merzek ledet det viktige oppfølgingsarbeidet etter Miracle-programmene, som ble kringkastet ut fra Sarons Dal i mange år til de arabiske folkeslagene i Midt Østen og Nord Afrika. Han har hatt utallige oppfølgingssamtaler med «Abrahams sønner og døtre», ørkenfolkene som i flere år nå har bøyd sine knær, og tatt imot Jesus Kristus som frelser og Herre.

Førstehånds kjennskap til kultur og tankemåter
I dag er Merzek pastor for en voksende forsamling av innvandrere i en av Stockholms forsteder. Gjennom oppfølgingsarbeidet etter tv-sendingene knyttet han mange verdifulle kontakter i de aktuelle landene. Dessuten snakker han språket deres, og har førstehånds kjennskap til deres kultur og tenkemåter.

«Jeg er glad for at Rune har tatt opp arven etter Aril og fortsetter det fantastiske misjonsarbeidet ut fra Sarons Dal. Jeg elsker Rune. Han har et stort hjerte for de unådde folkeslagene og de som lider nød. Dessuten er han uredd. Det er en stor velsignelse å jobbe tett med ham, og sammen nå ut til nye steder og grupper som er i behov av evangeliet, forteller Merzek begeistret.
Gjennom oppfølgingsarbeidet etter tv-sendingene fikk Merzek førstehånds kjennskap til svært mange av de ulike folkegruppene som befinner seg i nedslagsfeltet til Miracle-programmene. Responsen strømmet inn i tusentall, og Merzek hadde oppgaven med å besvare henvendelsene og veilede de mange som åpnet sine hjerter for det glade budskapet i sendingene.

Oppfølging på marken
Gjennom de satellittsendte tv-programmene til den arabiske verden, ble det lagt et meget godt grunnlag for videre arbeid i nedslagsfeltet for programmene. Det er dette som har vært fokus for Rune Edvardsen og Merzek den senere tiden. Nå legges planer og gjennomføres oppfølgingsarbeid på bakken, gjennom misjonskonferanser, underhold av innfødte evangelister, nødhjelp til fattige med videre.

«Rune og jeg har vært to ganger i Egypt det siste året, der vi har møtt nasjonale og regionale ledere. Det har vært i sørlige deler av Egypt. Vi fikk veldig fin inngang. Troens Bevis skal nå støtte ti nasjonale misjonærer i Egypt, som vil arbeide med evangelisering på heltid.

Vi besøkte også en gruppe jenter som har blitt utsatt for voldtekt og overgrep. De blir dessverre misbrukt mens de prøver å skaffe seg et levebrød. Dette gjelder jenter helt ned i 12 års alderen. Nå skal også disse få hjelp fra Troens Bevis», sier Merzek.

Reise på godt og vondt
Rune og Merzek besøkte nylig det krigsherjede landet Irak, og fikk oppleve nøden og traumene på nært hold.
«Ja, vi førte samtaler med de nasjonale og snakket om strategi for hjelp og evangelisering i framtiden. Det ble en veldig spesiell reise på godt og vondt. Det var meget viktig å se forholdene på nært hold, for å kunne forstå den virkelige situasjonen disse menneskene virkelig befinner seg i. Samtidig var det veldig tøft å få nøden inn på livet.

Vi traff en del mennesker som har vært utsatt for fryktelige ting gjennom ISIS. Unge jenter som har vært sex-slaver og mange som har mistet familiemedlemmer. Fortsatt befinner tusener seg i fangenskap hos ISIS, og mange vet ikke hvilken skjebne kjente og kjære vil få i årene som kommer», sier Merzek.

Stort hjelpebehov i mange år
«Vi delte ut mat, besøkte asylmottak og menigheter. Mange av disse stakkars menneskene har sett og opplevd fryktelige ting. De trenger mye oppmuntring og mange former for hjelp, men bare Gud kan gi dem det de trenger mest av alt: Nytt liv og framtidstro i Jesus Kristus! De vil i lang tid trenge mye hjelp, både materielt og åndelig.

Rune og jeg planlegger å reise tilbake til Irak igjen. Da skal vi besøke flere asylmottak og lokale forsamlinger. I tillegg kunne jeg tenke meg å arrangere en fotball-turnering. Jeg er veldig glad i fotball, og tenker at en fotball-turnering kunne glede mange av de unge i flyktningleirene, avslutter Merzek, som planlegger en viktig internasjonal konferanse i sin hjemmemenighet i Stockholm i august, før han setter seg på flyet med Rune, med kurs for flere arabiske folkeslag.

Kilde: Troens Bevis bladet for September 2019

Motta et gratis abonnement på bladet i posten



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter