Nye telt til Rautefolket
YouthPlanet og testamentarisk gave sørget for nye telt til Rautefolket.
I 2019 var Troens Bevis med på reisen til det unådde Rautefolket i Nepal. Som den siste nomadestammen i landet veksler de bosted mellom de dype skogene og lavlandet vinterstid.
For seks år siden var det om lag 400 igjen i stammen. I dag er de omtrent 150. De dør av sult, kulde eller giftig sopp når de i desperasjon etter mat spiser det de finner.
Det var Troens Bevis sin nepalske evangelist Dill Kumar som først viste veien til folket. Han har hatt kontakt med dem tidligere og er en av de få fra utsiden som har fått tillatelse til å besøke dem.
Reisen til en unådd folkegruppe
Rautefolket er den siste nomadestammen i Nepal. De veksler bosted mellom de dype skogene og lavlandet på vinterstid.
Kumar forkynte evangeliet for dem, og få uker etter det første besøket var det to troende blant Rautefolket. Nå har Troens Bevis satt en fast innfødt evangelist som heter Vaskar til å følge opp dette folket.
Han fikk blant annet i gang et initiativ til å kjøpe nye telt til dem, som er vanntette og gir dem bedre ly og varme.
-Teltene måtte tilpasses stammens ønske, så det ble en prosess å få det til. Men nå har alle fått telt de er fornøyd med, og som fungerer slik de ønsker det, forteller Glenn Tønnessen, som var med og dokumenterte det første besøket til denne stammen i 2019.
Alle de 55 familiene i stammen har nå nytt telt.
I fjor sommer samlet tenåringsgruppen på YouthPlanet under Sommerstevnet i Sarons Dal inn en tredjedel av kostnadene for de nye teltene. De andre midlene kommer fra testamentariske gaver til Innfødte Evangelister i Sarons Dal.
-Nå har vi fått mulighet til å nå og hjelpe ett folkeslag ved at folk har valgt å testamentere arv, eller deler av sin arv, til oss, sier Ellen Foss, daglig leder på IE avdelingen i Troens Bevis.
-Det er fantastisk at vi gjennom testamentariske gaver har midler til å gi dem telt og medisiner og andre praktiske ting som forbedrer levestandarden deres og gir dem bedre helse. Det å nå en unådd folkegruppe er et omfattende arbeid, spesielt når gruppen lever så primitivt som Rautefolket gjør. Så er det andre støttepartnere som sender ut evangelistene våre gjennom faste beløp hver måned, forklarer hun.
Troens Bevis er svært takknemlig for at enkelte velger å testamentere arv eller deler av sin arv til misjonsformål. Slik kan arven være med på å åpne nye dører for evangeliet og gi håp til folk som ofte har vært oversett eller undertrykt i lengre tid.
Les mer om testamentariske gaver her
Kilde: Troens Bevis bladet for april, 2020.