Gir nytt håp i korona-tiden

Manita måtte slutte på skolen og begynne som hushjelp da faren forlot familien. Pawan fikk sitt livs sjokk da han testet positiv for korona viruset. Møt to unge som fikk livet sitt forandret i møte med våre innfødte evangelister og deres enkle, men effektive hjelpemiddel, Introkurset fra Troens Bevis.

Jeg heter Manita Rai (16) og kommer fra Darjeeling distriktet i Himalaya. Foreldrene mine var konservative hinduer og fulgte nøye de religiøse ritualene. Jeg hadde et godt liv der jeg fikk alt jeg trengte, og jeg ble sendt til en god skole. Men da jeg var 10 år gammel, forandret alt seg. Faren min forlot oss for en annen kvinne. Det var umulig for min mor å forsørge min søster og meg. Hun hadde ingen inntekt, og kunne ikke lenger sende oss på skolen. Derfor måtte jeg begynne som hushjelp, 10 år gammel, for å tjene penger for familien min. I dag er jeg 16 år, og jeg har slitt hardt på alle områder i livet mitt de siste seks årene. Jeg var frustrert, deprimert og trøtt av livet.

For noen få måneder siden møtte jeg noen av mine tidligere skolevenner som er kristne. De inviterte meg til å bli med på et bønnemøte. Det var i april, 2020, og da jeg hørte hvordan de ba, ble jeg fylt med en glede og et håp om at det finnes en Gud som bryr seg.

Manita Rai (16) har fått et nytt livsperspektiv.

Mine venner gav meg Introkurset og hjalp meg med å forstå frelsen og at Jesus døde for våre synder. Gjennom hele korona-tiden har jeg regelmessig kommet til bønnesamlingene, og jeg gav mitt liv til Jesus. Nå har hele mitt livsperspektiv forandret seg. Jeg har fått nytt håp i livet, og jeg ser at Gud kan hjelpe oss med alle ting.”

Testet positiv
Jeg heter Pawan, er 20 år gammel og er oppvokst i en hindu familie. Men naboen vår er kristen, og han tok meg med på møter flere ganger. Jeg ble veldig betatt av lovsangen, men jeg lyttet ikke til undervisningen. Min nabo vitnet for meg, men jeg var ikke så opptatt av religion, eller om Gud eksisterte.

En dag fikk jeg veldig skjenn av foreldrene mine da de oppdaget at jeg gikk på et kristent møte. De truet meg til å holde meg borte fra samlingene. Men da korona- krisen kom, testet jeg positiv for viruset. Det ble en stor trussel både for meg og hele min familie, der flere er sårbare og syke fra før. Så jeg ble veldig deprimert.

Pawan Than opplevde å bli helt frisk etter å ha testet positiv for korona-viruset.

 

Men så husket jeg at min nabo hadde fortalt meg at det er så stor kraft i Jesu navn at det kan helbrede de syke. Jeg fikk min mor til å spørre vår nabo om å be for meg. Han sa at han skulle få hele menigheten til å be for meg. Da jeg skulle testes igjen etter en uke i karantene, var prøven negativ for korona!

Så jeg fikk seier over korona-viruset i Jesu navn, mens andre rundt oss dør av den.
Da jeg var i karantene, fikk jeg Introkurset “Det nye Liv” av min nabo. Da forstod jeg at Jesus er vår eneste Gud, og at den som tar imot Kristus vil ha evig liv, og at det bare er Jesus som kan gi frelse. Mirakelet jeg opplevde forandret hele livet mitt. Ikke bare ble jeg frisk, jeg ble også frelst! Foreldrene mine har også tatt imot Jesus. Nå er vi friske, og lederne i menigheten kommer på besøk for å lære oss mer om Jesus.

Livsnøkkel til håp
-Introkurset “Det Nye Liv” har vært en livsnøkkel til håp for mennesker som har mistet sin tro under korona- krisen, skiver vår feltleder for våre innfødte evangelister i Himalaya.

-Vi har klart å komme i kontakt med nye mennesker, og vi har utviklet et nettverk blant mennesker som ikke er troende. Vi tror at i fremtiden vil vi ha anledning til å bringe disse menneskene til tro på Jesus gjennom oppfølging. På grunn av nedstengning under denne krisen har mange av disse menneskene ikke inntekter til å dekke sine grunnleggende behov. I tillegg er flere av de hardest rammede pastorer. Derfor har vi i Himalaya teamet også delt ut mat til alt Guds folk, både til troende og til de som ikke kjenner Han ennå.

Dette er Introkurset
Introkurset “Det Nye Liv” ble skrevet av Aril Edvardsen på 70-tallet. Han så behovet for et enkelt hjelpemiddel som kunne forklare evangeliet for mennesker fra andre religioner. Kurset består av flere leksjoner der elevene må svare på spørsmål, og får personlig oppfølging av våre evangelister. Kurset blir brukt til oppfølging av nye troende og som et evangeliseringsredskap. I dag har vi 7 oppfølgingskontor i Afrika og Sørøst-Asia.
Fra januar til juni var det 11658 elever som fortalte at de ble frelst etter å ha fullført Introkurset. Siden 70-tallet har over 7 millioner gjennomført kurset.

Kilde: Troens Bevis bladet for september, 2020.

Motta et gratis abonnement på bladet her.

Du kan også være med å støtte arbeidet ute i feltene.

Slik kan ennå flere som Manita og Pawan få høre evangeliet og oppleve Guds omsorg og kjærlighet. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter