Da Maya forstod at Gud ser henne

Les hva som skjedde da Maya (30) traff en av Troens Bevis sine evangelister. Motløs og fortvilet, fikk hun plutselig se seg selv gjennom Guds øyne. Det gav håp.

Jeg heter Maya og kommer fra en fattig familie i Nepal. Foreldrene mine ønsket en sønn som kunne forsørge og utføre de religiøse ritualene for dem.

Jeg er blitt behandlet som en byrde siden barndommen. Jeg følte at livet mitt ikke hadde verdi, og at foreldrene mine ikke var glad i meg fordi jeg var feil kjønn. Det å være en jente ble som en forbannelse for meg. De giftet meg bort i et arrangert barneekteskap med en nabo i landsbyen vår.

Jeg ble heller ikke behandlet bra i mitt nye hjem. Min mann pleide å være full når han kom hjem etter jobb, og han kranglet med meg uten grunn og slo meg foran familien sin. Jeg prøvde å avslutte ekteskapet mitt uten å lykkes.

En dag delte jeg all min sorg med en av våre naboer som alltid hadde hilst hyggelig på oss. Jeg fortalte at jeg var veldig frustrert over livet mitt. Det viste seg at han var en kristen, og han fortalte meg om Jesus og at Han kan hjelpe oss med alle våre lidelser og sorger.

Naboen ba for meg og leste noen bibelvers der det stod at vi ikke skulle bekymre oss og at Gud skulle sørge for oss og gi oss fred. Samme dag, etter at naboen hadde sagt en bønn for meg, kom mannen min edru hjem, og den kvelden kranglet han ikke med meg, så jeg følte at det var bønnesvar.

«Jeg forstod at Gud er min far som elsker og bryr seg om oss, selv om jeg er en jente.»

Neste dag gikk jeg igjen til den kristne naboen og ba om bønn. Han ba for meg og foreslo at jeg skulle invitere Jesus inn i mitt liv. Han fortalte meg også at en som tror på Jesus vil bli gitt frelse og vil også bli Guds barn. Han fortalte at Gud elsker hver enkelt av oss og verdsetter oss for den vi er. Han viste meg bibelvers der Gud talte kjærlig til sine «døtre», og jeg forstod at Gud er min far som elsker og bryr seg om oss, selv om jeg er en jente. Jeg fikk aldri kjærlighet fra min egen far.

Etter det besøkte jeg denne evangelisten regelmessig, og han leste Bibelen for meg fordi jeg ikke kan lese selv. Men Bibelens ord og historier trøstet meg. Jeg ønsket å bli med ham og familien hans til kirken, men på grunn av korona ned stengingen har ikke det vært mulig.

Men jeg ber regelmessig til Gud og hører Guds ord fra denne evangelisten. Nå venter jeg spent på dagen da kirken vil åpne igjen, og jeg kan delta i et felleskap med Guds familie, som nå er blitt min. All ære til Gud, og tusen takk for at dere sender ut evangelister, slik som naboen min!

Kilde:  Troens Bevis bladet for november 2021.

Les trosinspirerende historier og siste nytt fra misjonsfeltene.
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen hver måned.

Vær med og støtt misjonsarbeidet
Da får enda flere anledning til å høre evangeliet og få oppfølging fra Troens Bevis sine innfødte evangelister.

 



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter