Misjonsturnéen: Ser frem til nye møter i en rekke byer

I februar starter misjonsturnéen «Neste generasjon for misjon» opp igjen med møter i flere av Norges byer og menigheter. Der skal det inspireres til misjon på både hjemme- og bortebane.

-Vi gleder oss til å komme i gang igjen, sier turnéleder Kai Johansen fra Troens Bevis. Han leder et team på fire som var med på å lansere misjonsturnéen sist høst.

-Jeg var overrasket over hvor godt vi ble mottatt og den gode responsen. Det er åpenbart at vi traff et behov som mange allerede har sett.

Ifølge responsen fra menighetene er det tydelig at budskapet om å nå neste generasjon med misjon treffer et reelt behov. Menighetene ønsker at den yngre generasjonen også skal få et hjerte for misjon, noe de kan få gjennom Troens Bevis sin nyoppstartede organisasjon, TB Ung.

Samtidig vil flere gjerne være med på å støtte misjon blant de unge ute i misjonsfeltene. Dette er også en visjon som vekkes til live hos de yngre på møtene, der atskillige har gått inn med støtte til en evangelist ute i feltene. Dermed falt også aksjonen «Én hver dag, som er en konkret invitasjon til å sende ut en ny evangelist hver dag i ett år, i god jord.

Én hver dag

Da turnéen var ferdig i høst var det kommet inn støtte til 127 nye evangelister. Nå håper teamet på en fortsatt god fremdrift slik at resten av årets evangelister kan sendes ut innen Sommerstevnet i juli.

-Jeg opplevde at folk ønsket å være med på dette og at det var en begeistring over det som vi nå er i ferd med å satse på i Troens Bevis, nemlig den yngre generasjonen, både på borte- og hjemmebane, utdyper Kai.

 

55 partnermenigheter
Det er en god blanding av både partnermenigheter og nye menigheter som ønsker besøk fra Troens Bevis teamet utover våren.
-Nå i vår skal vi til Bergen to ganger, og Porsgrunn, Hauge i Dalane og Kristiansand, før vi avslutter i Filadelfia Drammen, som går inn som ny partnermenighet.

Hva innebærer det å bli en partnermenighet til Troens Bevis Verdens Evangelisering?
-Det vi gjør er å lande på et samarbeid som passer den enkelte menigheten, forklarer han.

-Ellers betyr det vanligvis at de får ett årlig besøk fra oss. De blir en del av et stort fungerende arbeid hvor de selv kan gjøre mer ut av det, om de ønsker. Vi sørger for at støtten kommer frem og gir god oppfølging.

Samtidig er menighetene selv fri til å ta kontakt med feltledere og dra ut på team for å se arbeidet fra nært hold. I dag har vi 55 partnermenigheter i Norge, så det er tydelig at det er interesse for et samarbeid om misjon.

Hva skal en menighet gjøre om de ønsker besøk fra dere?
-Da kan de ta kontakt med meg, også kan vi sette opp et møte med dem til høsten. Det ville vært topp!

 

Foto: Johanna Hundvind Almelid, avisen Dagen.

 

Kilde: Troens Bevis bladet, Februar 2022.

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene.
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen.

Bærekraft – En bære kraftig måte å støtte på

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter