La vannkrukken stå!

-Du og jeg har noe å fortelle til levende mennesker i vår vei, vi kan være såmenn med gode frø, skriver Svein Andersen i  månedens “Slik jeg ser det”.

Flere store Guds menn jeg har møtt har påpekt denne sannheten for meg: «Enten er du en misjonær, eller så er du en misjonsmark!» Jesu befaling før Han dro til himmelen, levner ingen tvil – vi er uten valg, vi «skal gå ut» enten det er i nabolaget eller til fjerne kyster!

Allerede da jeg møtte Jesus sent i tenårene fikk jeg kallet til å bli misjonær. For meg og min lille familie ble det etter hvert en nesten fem års tjeneste i Hong Kong, og da vi kom hjem, ble vi «indremisjonærer».

Men hvordan skal vi få det til? Hvilket kurs skal vi gå- og hvor mange år på bibelskole trenger vi? Nåthing at all! Har du møtt Jesus til en livsforvandlende ny fødsel, holder det lenge å møte Ham igjen ved kaffen, eller juicen – ved frokostbordet, eller i bussen, bilen eller på toget på vei til jobb. Alltid er Han oss like nær som Han var kvinnen ved brønnen. Han kjenner vår fortid like godt som Han kjente hennes, og det eneste kurset hun fikk – ja, det var et møte med Mesteren!

Vi har lite å rose oss av, men vi har EN å fortelle om! Vi har møtt HAM profetene skrev om! Men, i noen korte øyeblikk når Ånden åpner en dør for vitnesbyrdet, må vi være villige til å sette i fra oss vår «vannkrukke»! Det være seg PC’en, bilen, sykkelen, treningsmanualene eller leirbålet, kniv og gaffel eller hamburgeren.

Plutselig, i alle livets situasjoner, er det mennesker rundt deg med sin historie, sitt liv, sine utfordringer på det personlige plan – det være seg relasjoner, økonomi eller helse som er uten håp … Har ikke mitt og ditt møte med Jesus skapt forandring, og gitt oss håp for både dette livet og evigheten? Har ikke Han gjort under i ditt liv?

Jeg begynte for noen år siden å be Den hellige Ånd åpne mine øyne, og ører, og la meg se de mennesker jeg møter i hverdagen, en gang i blant – og gi meg anledninger til å fortelle om Ham som har gjort så mye for meg … de er alle steder. I butikken, på standen, på setet ved siden av deg i flyet, på treningssenteret og bensinstasjonen (eller ladestasjonen!).

Du og jeg har noe å fortelle til levende mennesker i vår vei, vi kan være såmenn med gode frø … og om vi tør å satse litt ekstra en gang i blant, kan vi kanskje ende opp med å be en frelsesbønn med en sulten, lengtende sjel vi også!

Vær velsignet, og god jul.

Kilde: Troens Bevis bladet, desember 2022.

Få et gratis abonnement på bladet her 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter