Thorbjørn «Tobba» Helgesen godt i gang: Aldri for gammel og aldri for ung!

-Jeg oppfordrer voksne i alle aldre til å se viktigheten av det verdifulle arbeidet som drives gjennom satsningen på de ulike planetene under sommerstevnet i Sarons Dal. Engasjer dere! Snakk med noen som allerede er engasjert, og finn din plass, sier «Tobba» Helgesen.

Tekst: Harald Mydland

Thorbjørn Helgesen, blant venner populært kalt «Tobba», fikk smaken på sommerstevnene i Sarons Dal allerede i 1972. Sammen med kamerater, som hadde bil, bodde han i et lite telt oppe ved Utsikten. Siden den gang har det blitt mange stevner.

Han har 50 års erfaring som barne- og ungdomsarbeider fra Den Norske Kirke i Os ved Bergen. Der var han blant annet ettåring, ungdomsarbeider, menighetssekretær og klokker. Han jobbet i tillegg som ungdomsarbeider i en juniorklubb for 55 år siden.

I dag er Tobba bosatt på Fevik ved Grimstad, og er aktivt med i Fevik Misjonsmenighet. Han brenner fortsatt for at den unge generasjonen må få et levende forhold til Jesus.

Peke på Jesus
-Jeg har vært fast medarbeider på Planetene i Sarons Dal de siste 9-10 årene. Noen venner inviterte meg med på Juniorplaneten. Den gangen bodde jeg i et lite telt på andre siden av elva, som renner gjennom dalen, forteller Tobba.

-Etter først å ha vært medarbeider på Juniorplaneten, har jeg senere vært engasjert også på Youth og Kidz Planet. Siden jeg hadde jobbet med barn og unge i en årrekke, var det naturlig for meg å engasjere meg i planetene under sommerstevnene.

-Jeg har mange gode minner fra de siste årene. Jeg gleder meg stort over å se entusiasmen og iveren til barna og de unge, når de på sin personlige måte uttrykker sin begeistring for Jesus. Det viktigste av alt vi gjør er å peke på Jesus, og gi de unge et møte med Ham, poengterer Tobba.

Hver sommer kommer flere hundre barn fra store deler av landet som vil være med på Planetene under Sommerstevnet. Men Planetene er helt avhengig av frivillige som vil stille opp som medhelpere og gruppeledere.

 

Planetene har en svært viktig funksjon
-Jeg synes at jeg selv fikk mye gratis i min barndom og oppvekst. Både på skolen og i kirken fikk vi stadig høre evangeliet om Jesus. Derfor undrer jeg meg over hvor lite kristendom mange barn og unge i dag har fått med seg; ja, hvor lite de faktisk vet om Jesus.

-Derfor er satsningen på planetene i Sarons Dal så enormt viktig. Her får de unge utfolde seg i mange aktiviteter, men ikke minst får de høre klar forkynnelse om Jesus. De får praktisk hjelp til å leve som kristne i hverdagen når de kommer hjem, understreker Tobba, som synes det er flott at de unge vil ha med en pensjonist på planetarbeidet.

-Det er så mye forvirring i ungdomsmiljøene nå for tiden. Derfor trenger de unge noen voksne som kan være støttende til stede. De trenger voksne hender og føtter til praktiske ting, og de trenger solide voksne å samtale med.

Møtte innfødte evangelister støttet av Troens Bevis
Tobba har en tid vært engasjert i Laos, Myanmar og Thailand. På flere reiser til disse landene har han truffet nasjonale misjonærer som blir underhold gjennom Innfødt Evangelist Misjon i Sarons Dal.

-Ja, jeg har truffet flere av dem. Jeg har vært nedover en del ganger, og er veldig imponert over misjonsarbeidet disse innfødte driver. Jeg har sett hvordan dette fungerer på nært hold, og sett hvor effektivt denne formen for misjon fungerer. Dette er den beste måten å nå ut til de innfødte i mange land, poengterer Tobba.

«Tobba» synes det det flott at de unge vil ha med en pensjonist på planetarbeidet. Bildene hans på Facebook røper en person som er både sprek og eventyrlysten!

 

Har Planetvenner på Facebook
-Nå gleder jeg meg til å treffe de unge på planetene igjen. Jeg har fått et personlig forhold til flere av dem, og noen er mine venner på Facebook. Dette er en kontakt jeg setter stor pris på!

-Jeg skal ha ansvaret for Villmark dette året. Kidz Planet vil ha tilbud over fem dager. 50 av de påmeldte har valgt Villmark. De vil få tilbud om Villmarks-aktiviteter i to av dagene. Vi skal ha aktivitetsdag på Eiken, og deretter masse gøy og moro i Eventyrskogen i Sarons Dal den andre dagen. Dette kommer til å bli veldig spennende.

-Jeg oppfordrer voksne i alle aldre til å se viktigheten av det verdifulle arbeidet som drives gjennom satsningen på de ulike planetene under sommerstevnene i Sarons Dal. Engasjer dere! Snakk med noen av dem som allerede er engasjert, og finn din plass.

-Det er et stort behov for voksenledere, og det er så mange og varierte oppgaver, at det er plass for alle som ser nytten og viktigheten av satsningen på barn og unge, oppfordrer en entusiastisk Thorbjørn «Tobba» Helgesen.

Les mer om Planetene og hvordan du kan melde deg på som medhjelper under Sommerstevnet

Kilde: Troens Bevis bladet mai 2023

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter