Sofie Fjellvang: Verdifullt vennskap mellom to ulike venner!

Flere vil nok kjenne Sofie Fjellvang igjen fra hennes deltagelse i The Voice, og fra konserten “To gode venner” i Kristiansand. Der ble det samlet inn støtte til den nye omsorgsbyen som Troens Bevis og Dina-stiftelsen bygger i Uganda under mottoet Ingen Utelatt. Men æren for Sofies sterke engasjement for Ingen Utelatt aksjonen går til hennes gode venninne Petrine.

Nå i desember gav Sofie Fjellvang ut sin egen julekalender med tittelen: «Hjertet for julen». Kalenderen har bibelvers og oppmuntringer som gir nøkkelen til å forstå at det er Jesus som er hjerte i julen, ifølge henne selv. Sofie donerer også 50 prosent av overskuddet for kalenderen til Ingen Utelatt aksjonen.

Men det er ingen tilfeldighet at Sofie har hjerte for dem som kan falle utenfor. Hun vokste opp med foreldre som var store støttepartnere av Dina-stiftelsen sitt arbeid for voldtatte jenter i Kongo.

-Jeg har vokst opp med en mamma som hadde en gledesfestival sammen med moren til Petrine, og de gav mye til Dina-stiftelsen, så jeg hadde absolutt hørt om Dina arbeidet.
I tillegg er jeg gode venner med Petrine, som har cerebral parese. Så jeg har skjønt at selv om det kan være utfordringer, skal det ikke stoppe vennskap og relasjoner. Mitt vennskap med Petrine har vært til stor glede og velsignelse for meg selv, fremhever Sofie.

Sofie Fjellvang var med og sang under Dina Fest i Sarons Dal arena våren 2023.

 

Foreldrene til Petrine er bestevenner med foreldrene til Sofie, og hennes far spilte i samme band som faren til Petrine. Det er kun 5 måneder som skiller de to jentene i alder.

-Jeg har skjønt at selv om det kan være utfordringer, skal ikke det stoppe vennskap og relasjoner. Vi finner bare andre måter å kommunisere på, som gjennom musikk, uttrykk i øynene og ikke minst smil. Jeg tenker spesielt på Ibra, den gutten som Rune Edvardsen fant i skuret i Uganda. Han hadde vært innestengt der i flere år før Rune reddet han ut. Jeg tenker det kunne vært livet til Petrine under andre forhold. Så jeg vil gjerne være med på å fjerne dette stigmaet i Uganda.

Hva slags respons har du fått gjennom ditt fokus på vennskapet med Petrine?
-Jeg tenker det setter i gang noen tanker hos folk. Jeg har ikke selv tenkt at dette er rart, det er helt normalt for meg å ha ei venninne som henne. Jeg ønsket av hele mitt hjerte å være en god venn, og jeg skjønte at hun ikke hadde så mange venner. Jeg ser også følelsene hun viser, at hun er glad, lei seg og sier ifra på sin måte. Når jeg synger for henne ser jeg på øynene hennes at hun elsker det. Når en kjenner at en relasjon er ekte, det er noe en kjenner i hjertet sitt.

Sofie og hennes mor Elfie har en sofa prat med foreldrene til Petrine under arrangementet «To Gode Venner» i Kristiansand.

 

Petrines mor, Pia Jørgensen, bekrefter det Sofie forteller.
– Det å se at det var noen som brydde seg ekstra om Petrine, får et mammahjerte til å vibrere. Sofie gav Petrine en mulighet. Hun innrettet seg etter Petrines premisser, holdt henne i hånden, sang for henne, lakket negler, lekte skole, flettet håret. Hun var tålmodig fordi hun hadde lyst til å bli kjent med Petrine. Det er det ingen andre barn som har gjort. Jeg har vært utrolig takknemlig for at de har fått lov til å være en del av hverandres liv, ikke minst gjennom vårt vennskap med foreldrene til Sofie. Også ser jeg at Petrine gjør noe med alle menneskene som hun treffer.

Sofie og hennes venninne Petrine har vært venner siden de var barn.

 

Sofie har også et bestemt ønske med hva hun ønsker å oppnå ved å sette lyset på vennskapet med Petrine.

-Jeg ønsker å være med og kutte ned barrieren folk har med å ta kontakt med personer med spesielle behov. Jeg vil gjerne være en stemme som ser andre, som ser hvem de virkelig er. Det å se mennesket med styrkene og ikke svakhetene de har. Det er nøkkelen til gode relasjoner!

Hva er fremtidsplanene dine nå?
-Jeg har alltid drømt stort, derfor har jeg også våget å putte meg selv «out there» på sangkonsertene og konkurransene, ler hun.

-Det er mye spennende fremover, og jeg gleder meg til alt jeg har i vente. Men hovedfokuset mitt er at jeg ønsker å formidle Jesus på ulike måter. Hvordan en kan ha en relasjon med Jesus!

Kilde: Troens Bevis bladet for desember, 2023

Du kan også være med og gjøre en forskjell for Ingen Utelatt ved å støtte med en gave

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter