Vil du bli medhjelper under Sommerstevnet? Nå er tiden til å melde seg på

– Jeg synes selv det var så gøy å være med på Planetene, at nå er det gøy å være med som medhjelper og gi andre unge noe av det jeg selv har fått, fortalte Emilin Braathun Fossberg. Hun var en av 270 medhjelpere på barne- og ungdomsleirene under Sommerstevnet i Sarons Dal i fjor, som går under navnet Planetene.

Når Sommerstevnet i år kan feire 60 års jubileum, er takknemligheten stor til alle medhjelperne som har vært med å gjøre Stevnet til et høydepunkt for mange tusen besøkende hvert år. Sarons Dal er stedet der utallige er kommet til tro. Det har satt misjonsgløden i brann og vært banebrytende for forsoning og enhet blant kristne i Norge. På Planetene har barn og unge fått med seg en grunnleggende tro og et stort nettverk av nye kristne venner rundt om i landet.

Sommerstevnet er i år fra 6.-14. juli, og det er igjen behov for å spørre etter frivillige som kan tenke seg å være med å hjelpe, enten det kun er for noen dager, eller hele Stevnet.

-Vi opplever jo at menigheter eller vennegrupper gjør Stevnet til en fellestur, og hele grupper kan tilby seg å ta ansvar for kanskje et område. Det er jo fantastisk, sier Kathrine Marie Edvardsen Moi. Etter flere år der hun har stilt opp der det har vært behov for litt ekstra hjelp, har hun nå tatt på seg ansvaret for påmelding av medhjelpere til Planetene.

-Regelen er at medhjelpere må jobbe minst 4 timer hver dag i fem dager for å få gratis mat og overnatting. Da går også ektefelle for halv pris. Hjelper de begge, har begge to gratis mat og overnatting.

Kathrine Marie Edvardsen Moi har nå ansvar for påmelding av medhjelpere for Planetene til Sommerstevnet i juli.

 

Flere områder å trå til på
Planetene, som har program fra mandag til fredag, trenger opp mot 300 medhjelpere. For de yngre barna er det spesielt viktig med gruppeledere som kan være med rundt på dagsaktivitetene fra kl. 8:30 til 14:30. Det er alltid barn i kø for å bli med på Planetene, så det er faktisk antall medhjelpere som bestemmer hvor mange barn som kommer med. Derfor er det også viktig for foreldre å melde barna tidlig på!

-Men vi har f. eks også behov for nattevakter som vil ta et skift for ungdommene som overnatter i Kvinesdalshallen. Men det kan f. eks to venner dele på, så det blir kun en halv natt for hver. Det hjelper, forklarer Kathrine.

Hun fortsetter med å si at det som er viktig å formidle her er at absolutt alle kan være med. Noen ønsker lederoppgaver, mens andre bidrar på andre vis.

-Som eksempel kan jeg nevne at vi var så takknemlige for en bestemor som kom i 2022 og lurte på om hun kunne hjelpe med noe. Hun ble en ekstra voksen som så at alle hadde det bra, serverte kaffe og stod vakt og ble en ekstra resurs for oss lederne.

I tillegg til medhjelpere på Planetene, er det også behov for parkeringsvakter, kjøkkenhjelp, vaskehjelp, kollektører, hjelp til matutdeling, nattevakter og ungdomsledere i hallen, for å nevne noen.

Har du spørsmål om medhjelpere for Planetene kan du ta direkte kontakt med Kathrine på 90724862 eller Rebekka på 90585717. For spørsmål om medhjelper på andre Stevneoppgaver, kontakt Elin Baisgård på 92349104

Se mer på troensbevis.no/sommerstevnet/medhjelpere

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter