«Seieren er vår! Seieren er vår!»

Slik jubler hjemmepublikum når favoritt-laget vinner kampen. Selv om det er spillerne på banen som strever og kjemper om seieren. Jesus kjempet helt alene. Likevel gikk han seirende ut.

«Seieren er vår! Seieren er vår!»  Slik jubler hjemmepublikum når favoritt-laget vinner kampen. Mens de jublende tilskuerne ikke gjør annet enn å rope og heie. Selvfølgelig kan heiaropene være til inspirasjonen for spillerne på banen. Men det er alt tilskuerne kan bidra med.

Den ene sønnen min er i ihuga Liverpoolsupporter. Han vet alt om laget. Han har til og med fått Ebbe, sin mor, med seg, så hun kjenner også spillerne med navn. Kristoffer kan si til meg en søndagskveld: «Vi vant!» Han identifiserer seg slik med laget at han vinner når Liverpool vinner.

«Jesus vant, og jeg har vunnet!» Slik lyder det i en av våre kjente påskesalmer, «JESUS LEVER GRAVEN BRAST.»
Påskefortellingen gir oss innsyn i hvordan Jesus kjempet for å vinne frelsen for oss mennesker. Han gikk frivillig inn i kampen. I Getsemane-hagen hadde han bare noen ganske få tilskuere, hans nære venner, men de sovnet alle sammen. Så han kjempet helt alene. Likevel gikk han seirende ut.

Han ble fremstilt for retten, men beskyldningene var falske. Vitnene likeså. Så gikk veien hans videre, Via Dolorosa, smertens vei, der ble han møtt av spott og forakt, ble spyttet på og utskjelt. Han ble framstilt som en forbryter bærende på sitt kors. Ferden gikk til Golgata-høyden, der han ble korsfestet sammen med to røvere. Jesus holdt ut all lidelse og smerte. Seiersropet lød: Det er fullbrakt! Hans tjeneste på jorden var fullført. Han seiret!

Jesus vant. På den tredje dag sto han opp igjen. Han vant over døden. Døden kunne ikke holde på ham. Døden er oppslukt til seier. Gud gir oss seier ved vår Herre Jesus Kristus. Døden møter vi alle, men troen på Jesus Kristus gir oss håp om en kommende oppstandelse.

Vår tro hviler på Jesu gjerning og ikke våre gjerninger. Det er en gave Gud i sin kjærlighet gir oss helt gratis. Jesus har ordnet opp og betalt for oss. I sin store, grenseløse nåde bøyer han seg ned til oss og hjelper oss.

«Jeg har vunnet, Jesus vant. Døden oppslukt er til seier.
Jesus mørkets fyrste bandt, jeg den kjøpte frihet eier.
Åpen har jeg himlen funnet, Jesus vant og jeg har vunnet!»

Dette er grunnlaget for at vi driver misjon! Vi ønsker å fortelle om Jesus seier til andre. Dette må våre medmennesker få høre om. Han har kjøpt oss til Gud ved sin død og oppstandelse!

SEIEREN ER VÅR!

 



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter