Misjonsfeltet i Laos: Drømte at Jesus kom på besøk

Feltleder «Maichan» opplever store ting. Jeg fulgte ham ei uke i Laos og var vitne til at mange kommer til tro, slik som heksedoktoren «Pat».
-Jeg ble opplært av min far og når jeg ble 30 år var jeg klar til å overta hans tjeneste som landsbyens heksedoktor, forteller Pat rolig sittende på gulvet i sin enkle bolig.

I Laos: Glenn Tønnessen

I 30 år tjente Pat (60) som heksedoktor i landsbyen, hvor han vokste opp i en animistisk familie i likhet med mange andre i buddhistnasjonen Laos.

– Jeg gjorde det jeg kunne for å helbrede folk ved å gjøre ritualer og snakke til åndene. For dette kunne jeg ta rundt 400 kroner.

Folk besøkte ofte Pat hvor de la frem sine problemer. Ofring av dyr var helt sentralt i ritualene som ble utført.

– De fleste kom i forhold til ulike typer sykdom, og jeg sa til dem at vi måtte ofre det dyret som åndene fortalte meg. Men sannheten var at jeg valgte det dyret som jeg likte best, for etter å ha ofret dyret spiste vi det nemlig sammen. Slik holdt jeg på i 30 år.

Før vi forlater landsbyen ber feltleder Maichan til frelse med en av landsbyens damer.

 

Helbredet
Men så skjer det noe. For to måneder siden ble Pat selv syk med smerter i kroppen. Han dro da til sykehuset.

-Jeg ble noe bedre, men samtidig ble min kone alvorlig syk. Jeg fryktet for at hun skulle dø og i min nød inviterte jeg pastor «Cheng» (Troens Bevis’ nasjonale evangelist). Han kom sammen med et team fra kirken, de ba for oss og vi ble begge helbredet. Sammen med vår sønn ga vi våre liv til Jesus.

Eks-heksedoktoren Pat forteller at den natten skjedde noe spesielt.

-Den spesielle natten drømte min kone at Jesus kom på besøk til oss.

I pastor Cheng’s lille landsby ligger boligene tett innpå landsbygatene.

 

Mange til tro
Pastor Cheng, som har plantet hele syv kirker siste seks år, forteller videre at Pat nå kommer til hans kirke hver søndag, og at troen er stor i landsbyen.

-63 av landsbyens 95 familier har kommet til tro på Jesus, og kirkene våre vokser. Jeg har sett over 100 komme til tro bare det siste året, de fleste ved helbredelse.

Tross forfølgelsen i Laos skjer tegn og under og mennesker kommer til tro, her langt utpå landsbygda, i denne trivelige lille landsbyen til pastor Cheng.

Kilde: Troens Bevis bladet for juli, 2024

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen

 



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter