Himalaya kampanje i Bhutan

Da den årlige Himalaya kampanjen ble holdt i kongeriket Bhutan, ble 15 personer døpt og mange troende kunne reise hjem til sine landsbyer med nye visjoner og håp for sin fremtid.

 

Bhutan, som bokstavelig talt ligger på verdens tak i sentral Asia, har kun en prosent kristne. Det fjellrike landet er fylt av buddhistiske templer som klamrer seg fast til stupbratte fjellsider på de mest utenkelige steder. Siden 1997 har Troens Bevis underholdt nasjonale misjonærer i Bhutan, og i dag er det 11 misjonærer som får støtte til å virke i dette landet der 33 av de 35 folkegruppene fremdeles regnes som unådde for evangeliet.

– Det er for tiden veldig vanskelig å reise inne i Bhutan, dette skyldes kroningen av den nye kongen. Kongen ønsker nå at sønnen skal overta. Be derfor spesielt for Bhutan Vi vet ikke om vår nye konge vil gjøre situasjonen enda vanskeligere for de troende med nye lover, forteller Ruth som overser arbeidet til 10 av de nasjonale misjonærene i landet, henne selv iberegnet.

Bhutan er et av de mest isolerte land i verden. Utenlandsk påvirkning og turisme er strengt regulert for å ta vare på de religiøse og kulturelle tradisjoner. Arkeologiske funn indikerer at det har vært sivilisasjoner i Bhutan siden år 2000 før Kristus. Offisielt er folketallet nå estimert til 800 000. Flere kilder oppgir at det virkelige folketallet er mye høyere. Noen antyder over 2 millioner. Siden 1907 har Bhutan vært et kongedømme. Buddhisme som er den største religionen i landet utgjør rundt 70 % av befolkningen. Evangelisering er forbudt. Frem til 1965 var Bhutan stengt for kristne organisasjoner. Og frem til nå er det bare noen få som får arbeide i landet og bare de som også hjelper til med å drive sykehus og skoler.

-Den årlige sammenkomsten, ”Himalaya kampanjen”, ble holdt i Kalimpong fra 8.-12. oktober. Vi hadde invitert mange talere fra Himalaya teologiske universitet, og ellers mange pastorer og ledere fra de forskjellige menigheter i India og Nepal, forteller Ruth.

På grunn av at det er så strenge evangeliseringsregler i landet bor hun og de fleste misjonærene i India eller Vest Bengal og reiser over grensen for å virke i Bhutan.

Hun forteller videre at ”Himalaya kampanjen” hadde egne seminarer for unge hvor de fikk høre Guds ord gjennom bibelspørreleker og undervisning.

-De unge elsker musikk og vi brukte også en tid på å lære de unge nye sanger som opphøyer Jesus. Den Hellige Ånd var nær og alle som var samlet, alt fra unge gutter og jenter til de eldste, ble fylt med Den Hellige Ånd. Det var også mange besøkende som ble frelst og døpt under korstoget. I alt ble femten personer døpt i en lokal kirke som var i nærheten av korstoget, men mange andre drog tilbake til sine menigheter for å la seg døpe der.

Ruth forklarer at det store spørsmålet for de kristne i landet nå er hvordan den nye kongen kommer til å forholde seg til de kristne.

-Den 29. oktober 2008 fikk Butan en ny konge, Druk Gyalpho. Det er nå derfor veldig viktig å be for landet Bhutan og situasjonen til de troende. Ingen vet hvordan han vil styre landet og om det blir forandringer i lover vedrørende trosretninger. De troende ber om beskyttelse.



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter