Urbefolkningen på Andaman øyene

På grunn av det utstrakte hjelpearbeidet etter tsunamien i 2005 har flere grupper av urbefolkningen på Andamanøyene i Det indiske hav fått anledning til å høre evangeliet for første gang.

 

Troens Bevis støtter i dag 5 nasjonale misjonærer på Andaman-og Nicobarøyene i Det indiske hav. Etter tsunamien i 2005, som rammet disse øyene særdeles hardt, grep menigheten til Mathew Varughese,  av Troens Bevis sine mangeårige nasjonale misjonærer på øygruppen, det de fikk tak i og begynte å hjelpe. Store flyktningeleire ble opprettet for urbefolkningen som hadde miste alt. Flere av urbefolkningsgruppene var “fredet” av de indiske myndighetene og hadde vært helt utilgjengelige og uten kontakt med omverdenen.

Nye troende på hver øy

Samtidig som Mathew og hans medarbeidere startet hjelpeaksjoner og tok mat og klær til flyktningleirene, fikk de også anledning til å starte barnearbeide og søndagskole, der flere voksne også deltok. Mange er etter hvert kommet til tro, og det er startet flere nye menigheter.

– Misjonsarbeidet sprer seg til de forskjellige øyene her. På hver øy er det nå troende. Hver helg kontakter vi de troende på øyene og holder bønn og faste sammen, forteller Mathew.

Tilreisende arbeidere får evangeliet

Han sier at etter tsunamien har livet forandret seg for mange. Over alt bygges det nå hus, veier og bruer. Det er også mange tilreisende arbeidsfolk som kommer for å søke på jobber. Han arbeider nå med å sende ut misjonærer dit arbeiderne er for at de skal få høre evangeliet før de reiser hjem igjen.

– Vi kommer til å oppsøke dem for å dele ut litteratur og snakke om Jesus, sier han.

Ødelagt av lokalt brennevin

Han forteller også at de nylig hadde besøk av en indisk pastor som tok en misjonstur ut til Diglipur, som ligger helt nord på øygruppen. Den indiske pastoren hadde gått sju timer gjennom skogen for å komme inn til tre landsbyer som lå i dette området. På turen så han menn og kvinner ligge beruset og strødd rundt overalt av det lokale brennevinet som kalles “Handia”. I alle hyttene var det 7-8 barn som var ganske forlatt, uten skolegang eller kontakt med verden utenfor.

– Da vi hørte det spurte vi oss selv, hvordan kan vi hjelpe disse menneskene? Hvordan kan vi snu denne utviklingen i disse landsbyene? Vi ble sterkt grepet av det vi hørte og vi vil gjøre det vi kan for at disse landsbyene skal få en sunn livsstil, og vi vil også begynne å undervise barna, sier Mathew.

Tar seg av foreldreløse

Han og hans kone har i flere år drevet et barnehjem i Port Blair. Der bor det nå 72 barn som får skolegang. Etter tsunamien har de også bygd et barnehjem i Bad Mas Pahar, hvor det nå bor 130 barn som ble forlatt eller mistet foreldrene.

– Vi føler oss virkelig privilegerte for at vi har mulighet til å gi kjærlighet og omsorg til disse forlatte barna, poengterer Mathew.

Han og de andre nasjonale misjonærene på denne øygruppen er 5 av nærmere 800 nasjonale misjonærer i en rekke land som får underhold fra Troens Bevis.

Har du lyst til å få din “egen” misjonær kan du ringe 38 35 75 00 eller du kan også være med å gi en enkeltgave til Troens Bevis sitt misjonsarbeide ved å klikke her.

Se også: “Friskt pågangsmot på Tsunami øyene..”



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter