Kristen drept i Gaza

Søndag morgen ble 29 år gamle Rami A’yad funnet drept utenfor bibelselskapets bokhandel der han jobbet. Han ble kidnappet lørdag kveld av en hittil ukjent gruppe.

 

Det var da Rami A’yad skulle stenge bibelselskapets bokhandel lørdag kveld der han jobbet, at han ble kidnappet av en ukjent gruppe. Han ringte hjem rundt kl. 18:00 for å si at han var tatt av en gruppe folk, men ville komme hjem senere på kvelden.
Søndag morgen kl. 06:25 ble han funnet skutt og knivstukket i nærheten av bibelselskapets bokhandel. Rami etterlater seg to små barn og en gravid kone.

Ifølge Jerusalem Post har Innenriksministeren, som er innsatt av Hamas, tatt avstand fra mordet og har startet en gransking. 
Det bor rundt 1,5 millioner muslimer i Gaza og rundt 3 200 kristne, de fleste gresk-ortodokse – deriblant en liten evangelisk forsamling på rundt 200 som Rami tilhørte. Pastoren hans, Hanna Massad, er en av Troens Bevis sine 4 palestinske nasjonale misjonærer. 
Bokhandelen åpnet i 1998 kort tid etter at Aril Edvardsen hadde sitt første møte med Yassir Arafat, der han også talte de kristnes sak i byen og ba om tillatelse på vegne av det palestinske bibelselskapet til å åpne bokhandelen, da alle tidligere søknader var blitt stoppet i den byråkratiske prosessen.

Det var også Aril Edvardsens samtaler med Yasser Arafat som hjalp bibelselskapets bokhandel å få tillatelse til å åpne i Gaza i 1998, etter at søknaden i lengre tid var stoppet i byråkratiet.
Bibelselskapets bokhandel i Gaza er blitt både truet og vandalisert. Men støtten fra vanlige folk er stor og merkbar på grunn av det humanitære arbeidet til bibelselskapet, som inkluderer hjelpearbeide i Gazas flyktningeleir, en kvinneklinikk med en av byens to mammografer, mikrolån og utviklingsprosjekt. Det er Suhad Salsa Massad, konen til pastoren i Gaza baptistmenighet, Hanna Massad, som leder dette arbeidet.

– Dette er ikke en lett tid for de palestinske kristne i Gaza. Nedleggelser, nekting av tillatelser, arbeidsledighet og stor lidelse på Vestbredden og i Gaza gjør det vanskelig for mange, skriver Jack Sara, Troens Bevis sin nasjonale misjonær i Betlehem. Han sier at nå setter de pris på forbønn for Rami A’yads etterlatte, spesielt hans gravide kone Pauline og deres to barn, Gaza baptistmenighet og pastoren hans Hanna Massad.

Se flere bilder her. Her kan du også lese andres kondolanser og legge inn din egen. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter