– Jeg beundrer alle som gir fast år etter år
Økonomisjef Arnold Dragland styrer finansene i Troens Bevis. Men sjelers frelse er det viktigste for ham.
Økonomisjef Arnold Dragland styrer finansene i Troens Bevis. Men sjelers frelse er det viktigste for ham. Han imponeres over at rundt 84.000 elever pr. år, bekjenner seg som en kristen etter å ha fullført Brevkurset ”Det Nye Liv”. Det er like mange som Kristiansand bys innbyggere.
Hvordan vil du oppsummere året 2012?
– 2012 har vært et utfordrende år hvor kostnadene økte mer enn inntektene tidlig på året, men mange store og små gaver på slutten av året gjør at vi økonomisk kommer ut i balanse ved slutten av året. Vi har for første gang passert 40 millioner i samlet inntekt til Troens Bevis, og det er vi svært takknemlig for. Styret hadde det som mål for to år siden. Det som har vist størst økning i år er testamentariske gaver på cirka tre millioner og en enkelt gave på 1,8 millioner, i tillegg til bidrag fra sponsorer i USA og Canada som støtter Miracle Cannel direkte.
Når virksomheten sliter økonomisk, hvordan er det da å være økonomisjef?
– Det er ikke lett å være ansvarlig for økonomien når behovene og mulighetene som rapporteres, er langt større enn de økonomiske rammene. Jeg følger at jeg altfor ofte må bruke “bremsepedalen isteden for gasspedalen”. Jeg skulle så gjerne kunne trø til for å øke arbeidet med å spre Guds glade budskap til nye mennesker, enn å si «vent» eller «nei» når de økonomiske midler ikke strekker til.
Hva har gledet deg mest i året som har gått?
– I 2012 har oppfølgingskontorene for Brevkurset ”Det Nye Liv” hatt en opptelling for å se hvor mange av de som har gjennomgått kurset bekjenner seg som en kristen i etterkant. Det viser seg at det er rundt 84.000 elever pr år, det vil si like mange som hele Kristiansand bys innbyggere! Det gleder meg hver gang en kan lese rapporter om folk som får et nytt liv og tar imot Jesus som sin frelser, i store mengder ved kampanjer eller en enkelt som har sett på Miracle Channel.
Hva kan bekymre deg i arbeidet?
– Det bekymrer meg at de faste gaveinntektene ikke øker i takt med kostnadsutviklingen og aktiviteten i de land vi arbeider i. Når jeg leser i kristne aviser ser det ut til å være de samme problem som mange misjonsorganisasjoner strir med.
Men mest bekymrer det meg hvis vi ikke klarer å rapportere tilbake til alle små og store støttepartnere – slik at de mister inspirasjonen til å stå i sin oppgave i Guds rikes arbeid.
Hvordan kan virksomheten unngå problemer økonomisk sett?
– For å unngå økonomiske problem er det flere måter: Den offensive måten er å øke aktiviteten i Norge for å få nye givere / støttepartnere eller nye inntektsmuligheter. Den defensive måten er å redusere aktiviteten ut i verden, for å bygge seg opp en større buffer til tider med mindre inntekt. Gavene kommer ujevnt gjennom året, men driftskostnadene hjemme og ute ruller og går året rundt. Den tredje måten er å drive mest mulig effektivt slik at midlene vi mottar rekker lengst mulig. Det viktigste er Guds velsignelse over arbeidet og enhver glad giver.
Hva er din hilsen til giverne nå ved årsskifte?
– Jeg er svært takknemlig for all støtte og økonomiske bidrag til vårt arbeid. Jeg beundrer alle som gir fast år etter år. Uten alle dere støttepartnere har vi ingen mulighet til å drive dette store arbeidet i Guds rikes arbeid. Jeg håper virkelig at dere ser hvor viktige brikker dere er i dette verdensomspennende arbeid og at dere blir rikelig velsignet tilbake. Gud elsker enhver glad giver, avslutter økonomisjef Arnold Dragland.