Både hjerte og rytme for misjon
Siden 2010 har Klas Anderhell vært sammen med Rune Edvardsen og band på ni misjonsturer. Det har gitt ham sterke opplevelser.
Klas Anderhell er yrkesmusikker. Han spiller slagverk og er blant de beste i Skandinavia. Han har spilt til store «stjerner» både fra Sverige og utlandet. I følge Rune Edvardsen er han en av Skandinavias tre beste trommiser. For 30 år siden var han med i rockebandet «Jerusalem». Klas er gift og far til seks barn.
Hvordan begynte samarbeidet med Rune Edvardsen?
– Første gang jeg traff Rune var i 1997. Vi fant fort tonen og noen år senere ble jeg invitert med på disse misjonskonsertene. På grunn av et fullbooket program kunne jeg ikke være med før 2010. Siden da har det blitt ni turer. Alle turene har vært en opplevelse, enten det har vært i Afrika eller i Asia. Derfor prioriterer jeg dem høyt, svarer Klas.
Hvordan er det å være så tett på Rune Edvardsen?
– Han er en vanlig mann som det er lett å være sammen med. Rune er varm og omtenksom, dessuten har han god humor. Hans store kunnskap om de ulike religioner og de forskjellige landene, imponerer meg. Han taler på en måte som når fram til folket. Rune har beina på jorda, det er godt å være i hans selskap, sier Klas.
Han sier at Troens Bevis’ arbeid har bygd seg opp over mange år. Det er solid. Klas har sett den store utviklingen som arbeidet har hatt i løpet av de årene han har vært med. Det er fantastisk, og det gleder Klas Anderhells hjerte.
Hvordan opplever du disse internasjonale musikkfestivalene?
– Når vi er i Afrika har de aldri hørt en slik musikk. Tekstene er på engelsk, og mange forstår dem. Afrikanerne liker jo rytmer, derfor hører de på tekstene og blir begeistret over vår stil. I India er over 50 prosent av befolkningen under 20 år, derfor setter de pris på vår musikkstil. Rune har også evnen til å kommunisere budskapet slik at de kirkefremmede forstår det. Jo, dette fungerer bra!
Det er noe helt annet å være på misjonsmarken enn å lese om den, sier han. Her opplever man luktene, her ser man de smilende ansiktene. På plassen lærer man hvordan de innfødte har det. Den største forskjellen mellom misjonsmarken og Skandinavia ifølge Klas er denne:
– Det slår meg hvordan vi i Sverige og Norge har stengt Gud ute av det hverdagslige livet. Det å snakke om Gud er blitt tabu. Materialismen er blitt «vår Gud» og vi dyrker egoet. Her i India er de åpne for åndelige spørsmål – det kunne vi lære av dem hjemme i Skandinavia, avslutter Klas.
Det betyr mye for kampanjene at det er dyktige folk med. Musikken skal fenge og «lokke» folk til møtene. Da må det være kvalitet. Rune Edvardsen har uttrykt stor begeistring for at Klas Anderhell er med i teamet. Han har både hjertet og rytmen på plass.
{snippet gavepopup-dynamisk|Gi en gave til misjonsarbeidet i India|51000}