Julen får fram kontrastene

Les Statsminister Erna Solberg (H) sin julehilsen til Troens Bevis lesere.

– Hva betyr Julen for statsministeren?

– Julen er en flott høytid med rom for ettertanke. For de fleste av oss er julen noe vi gleder oss til. En tid med god mat, ro og en fin anledning til å tilbringe tid med de aller nærmeste. For noen er likevel julen mer krevende. For hjemløse. For barn som på en eller annen måte ikke har det bra hjemme. For de som savner en av sine nærmeste eller en å feire med. Noen er også på arbeid for oss andre. Prester, sykehuspersonale, ulike beredskapsfunksjoner, folk i utenriksfart. Til sammen blir dette en hel del mennesker som jeg som statsminister kanskje tenker litt ekstra på gjennom julen. 

– 

Hvorfor tror du Julen står så sterkt blant den norske befolkningen?

– Mange steder i verden har julefeiringen fått mindre relevans. Men det er vanskelig å peke på en spesiell grunn til at nordmenn hegner slik om julen. En mulig forklaring kan være at det er en mørk og kald tid av året og at vi liker å trekke inn det å være litt høystemte og kose oss sammen med familien. 

– 

Er Julen en tid der vi bør tenke på alle de mennesker som lever i krig og i materiell nød? 

– Både ja, og nei. Julen setter en i en stemning som ofte får en til å tenke på kontraster. Midt i den mest intensive julefeiringen er det lett å sende en tanke også til folk som ikke har det like bra. Men egentlig mener jeg at dette er store viktige spørsmål som vi bør være opptatt av hele året, ikke bare noen få dager rundt jul.  – Hva er din julehilsen til leserne av Troens Bevis?
– 
Jeg ønsker alle en riktig god og fredelig jul og et enda bedre nytt år, svarer Erna Solberg.Tags:
,


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter