«Innerst inne er jeg misjonær!»

Sentrumskirken i Sandnes er blitt ny partnermenighet med Troens Bevis. Her forklarer Pastor Per Eivind Kvammen hvorfor.

Pastor Per Eivind Kvammen startet Sentrumskirken, Sandnes i 2003 med et sterkt fokus på å vinne en ny generasjon for Jesus. I dag er det en livskraftig menighet med blant annet mange unge medlemmer som har kommet til tro. Per Eivind har også en brann for misjon som han sier Aril Edvardsens bøker har mye av «skylda for», det har også gjort det naturlig for Sentrumskirken og bli partnermenighet med Troens Bevis.  

Du er en av menighetsplanterne i Norge som har lykkes med å etablere en ny menighet som vokser, hva er «hemmeligheten»?

– Å plante menighet er utfordrende, men også svært berikende. Tror ikke vi har noen hemmelighet på hvorfor vi lykkes. Men tipper at det har vært viktig at vi fra begynnelsen har hatt fokus på å være en kirke som ønsker å nå nye mennesker med evangeliet og så funnet en måte å gjøre det på som vi er komfortable med. For oss har det gitt et stort fokus på barn og ungdom. Men kanskje viktigere enn dette er det at vi gjennom disse 12 årene har hatt forholdsvis lite gjennomtrekk av mennesker. Kjernen i kirken vår er mennesker som har vært med lenge. Det gir trygghet.  

Hvorfor har dere bestemt dere for å bli partnermenighet med Troens Bevis?

– Det oppleves naturlig for oss å koble sammen med Troens Bevis. Vi har misjonsarbeid med samarbeidsmisjonærer og kirker i Hellas, Makedonia, Albania og Serbia. Fokuset på Balkan vil vi opprettholde. Når vi også blir en partnerkirke for Troens Bevis så er det både fordi vi har tro på det misjonsarbeidet som Troens Bevis gjør, men også fordi vi tror at vi kan finne gode måter å samarbeide på som også kan være til velsignelse for våre misjonsprosjekter.

Hva gjør dere for å nå flere mennesker med evangeliet i Sandnes?
– Vi har et utadrettet barne- og ungdomsarbeid hvor det er trygt å invitere med seg venner. Vi har også etablert en form på gudstjenesten vår som gjør at mange er komfortable med å invitere med seg mennesker i sin verden til gudstjeneste. Vi oppmuntrer dem som tilhører Sentrumskirken til å la troen på Jesus berøre alle deler og dermed gjøre den synlig for de menneskene vi omgås. Vi ser stadig mennesker i våre omgangskretser komme til tro. Vi er også bevisste på hvordan vi bruker sosiale medier og håper at det vi gjør på sosiale medier skal gi et sant bilde av hvem vi er, samtidig som det gir ønske om å komme og oppleve.

Hva tror du et partnerskap med Troens Bevis kan bety for Sentrumskirken?
– Det er alltid bra å være koblet på noe som er større. Vårt engasjement er knyttet til en region. Partnerskap med Troens Bevis gjør at vi også er knyttet på et globalt arbeid. Det er det mye inspirasjon i. Jeg tror at vi også kan finne gode synergier med Troens Bevis som også være positivt for Sentrumskirken. Så tror jeg at mange familier kan bli velsignet av å gjøre Sommerstevnet og barneplanetene til en årlig tradisjon.

Se også: Bergen – en viktig by for misjon

For mer informasjon om Partnermenigheter, klikke her.



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter