Et guddommelig partnerskap

Sommarøy Baptistmenighet er en menighet ute i havgapet i Troms. Men hver måned er de med på å sette sitt fotavtrykk i Himalaya.

Oddmund Bakkevoll er en sentral leder i menigheten. Han sier at menigheten ble enige under årsmøtet om at de ønsket å støtte en fast misjonær. Andre misjonsprosjekt ble undersøkt, men valget landet på Troens Bevis da de ønsket å støtte noe konkret. De tok kontakt med Troens Bevis for å spørre hvor de hadde behov for mer støtte.

I Himalayas fjell er det en feltleder som heter Dawa. Han er leder for innfødte misjonærer i Himalayafjellene, både i India, Nepal og Buthan.  Der plantes det menigheter i svært ulendt terreng. Selv forkynner Dawa evangeliet på 11 språk. Han og hans medarbeidere jobber med å nå ut med evangeliet til de som aldri har hørt det. I disse områdene er det mange hindre som skal bestiges for å nå ut med evangeliet. Det kan være snakk om dageslange vandringer i uttørkede og støvete fjellandskap. Han har heldigvei flere utholdende medarbeidere som hjelper han i dette arbeidet.

Men Dawa har også støttespillere langt nordover i Norges land. Ute i havgapet utenfor Tromsø er Sommarøy Baptistmenighet med som støttespillere i arbeidet hans. Det har de vært siden i fjor sommer. Denne menigheten har en helt annen hverdag og virkelighet. Den ligger midt i naturskjønne omgivelser der det blågrønne havet slår inn mot de hvite strendene. De besøkes stadig av diverse delegasjoner som er i Tromsø. Det lille samfunnet med rundt 300 innbyggere besøkes stadig av turister som vil på hvalsafari eller smake på deres selvproduserte tørrfiskchips. Her ligger menigheten med stort hjertelag. De deler Dawas nød om å nå ut med evangeliet.

Ber hver uke
Menigheten forstår hva det betyr å være gode partnere. I tillegg til den økonomiske støtten, har de tatt på seg å støtte Dawa og hans arbeid i bønn. Hver torsdag ligger kurven med navnet hans på en egen bønnestasjon. Slik blir han og de utfordringer han står ovenfor løftet opp til Gud. På denne måten holdes interessen for misjonsarbeidet vedlike. Det får både menigheten og Dawa godt utbytte av. Det kan vi kalle et flott partnerskap.

Du og din menighet kan engasjere dere i et misjonsarbeid som er langt større enn det dere noen gang har drømt om! Klikk her for mer informasjon om hvordan din menighet kan bli en partnermenighet hos Troens Bevis Verdens Evangelisering. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter