Misjonshistorie skrives nå i Nepal
28 nasjonale misjonærer i Nepal har det siste året besøkt fjell stammer, byer, skoler og gårdsbruk. Øyeblikket Nepal ble en sekulær stat sist mai begynte ett nytt misjonskapittel i landet.
Av Bente Rognmo Thakre
I en fyldig rapport fra Nepal har Troens Bevis fått i hendene det som nærmest må betegnes som misjonshistorie. Nepal har de siste årene hatt turbulente tider, og det har vært svært vanskelig å drive evangelisering. På tross av sterke krefter i den nye regjeringen som motarbeider all form for religionspåvirkning, opplever Troens Bevis sine nasjonale misjonærer den nye sekulære staten som en ren misjonsgave.
-Som svar på bønnene til folk rundt om i verden er Nepal nå ett sekulært land, sier Chandra og Anish i Nepal. De forteller at de har besøkt kjente steder som Chand Belam, Dumraha og Aurabani der det bor en blanding av hinduer, muslimer og etniske grupper.
I alle disse tre byene har de klart å plante nye menigheter.
Mina og Purna forteller at de har reist opp til fjellområdene. De sier at på flere steder er det nesten ikke ungdommer igjen fordi de har reist til Golf-landene og India for å jobbe.
-Selv om vi ofte blir beskyldt for å spre vestlig religion, så har vi fått vitnet for mange familier. De liker å høre historiene våre, og 25 personer har tatt imot Jesus.
To av de kvinnelige misjonærene oppsøker kvinner på stedene de kommer til.
De inviterer på te eller kaffe, og mange av kvinnene vil gjerne fortelle dem sine historier.
-I Nepal har jentene mindre utdannelse og mange går bare hjemme. De gir utrykk for at de er ulykkelige og lite tilfreds. 10 kvinner har kommet til tro etter at vi delte evangeliet med dem. De har alle en trist historie å fortelle. De kan ha en mann som drikker eller som spiller bort alle pengene, andre menn er arbeidsledige og går hjemme og starter krangler ut av frustrasjon.
-Som kvinner opplever vi av og til å bli truet, men takk Gud, Han er alltid på vår side,
forteller de.
Dan og Surendra gikk til Hatiya og Namtar. Der fant de en liten gruppe kristne som hadde gått tilbake til sin gamle religion.
-Etter at vi traff dem, fikk vi føre 20 personer tilbake til Jesus. Vi gav dem flere bøker og bodde sammen med dem i en uke mens vi underviste og leste bibelen sammen med dem.
Bhukala og Arjun har gått spesielt til bøndene. De forteller at mange av dem sliter hardt og arbeider hele tiden.
-Vi spurte dem om vi fikk lov til å be for innhøstningen, for familiene deres og de syke. Det likte de. Vi delte også med dem hvordan Gud gir oss gode gaver, mennesker som er glad i oss, familien, regn og avlinger. Allikevel bryr vi oss så lite om Gud. Dette forstod de, og de inviterte oss tilbake. Vi fikk også dele ut 1,356 evangeliske bøker.
Ett ungt misjonspar, Jiwan og Jona, oppsøker gymnas i landet.
-Vi har besøkt 8 gymnas og elevene er ganske kranglete. Mange tror at de vet alt, men når vi stiller dem spørsmål, kommer de opp med noen rare svar som får alle til å le. Slik får vi en inngang til å dele evangeliet. Vi fikk lov til å be for mer enn 50 elever, og 12 av dem kom til Jesus.
To andre misjonærer har gått til en av fjell stammene. Praja folket blir regnet som enkle og har liten utdannelse. Nå immigrerer mange av dem ned til slettene.
-Gud har ledet oss til dette folket nå i to år. I løpet av det siste året har 35 av dem bekjent Jesus som sin frelser og er blitt døpt. Nå trenger de mer undervisning så de kan dele evangeliet mer effektivt med sine egne.
Takk for støtten og bønnene for oss her i Nepal, avslutter Jit Praja.
Vil du være med å støtte de nasjonale misjonærene med en gave, kan du klikke her.
I ett land som Nepal underholder 300 kroner en misjonær i en hel måned.