Tar evangeliet til Indias sigøynere

På tross av at han først mistet huset og like etterpå armen i en togulykke, mistet ikke Ramulu motet. Daglig går han til Banjara folket med evangeliet, også kjent som Indias sigøynere.

 

Det var i 2006 at Ramulu mistet huset sitt i et jordskred, og deretter armen i en togulykke. Da vi skrev om det på nettsiden vår var det en misjonspartner som var rask til å gi han 10 000 kroner til ett nytt hus. Ramulu fortsetter i tjenesten som før. Han forteller at det nye huset hans er snart innflyttningsklart, og nå gleder han seg til å gifte seg om ett par måneder. 

Ramulu tilhører Banjarafolket, som regnes for å være forfedrene til Romanifolket og sigøynerne i Europa. Det bor nesten 6 millioner Banjari spredt ut over store deler av India. Flere mener at de er etterkommere av jøder som levde i eksil i Egypt, da Banjara folket opprinnelig kom til India fra Egypt og Persia.

Hørte radio program fra Troens Bevis
Ramulu var 15 år gammel da han hørte på Aril Edvardsens radio program ”Miracle” i India. Programmet ble laget i Sarons Dal og sendt ut til mange radio stasjoner i flere land på 80 og 90 tallet.

Etter å ha hørt på radio programmet skrev Ramulu til Troens Bevis sitt oppfølgingskontor i Madras, og fikk tilsendt Aril Edvardsens brevkurs ”Det nye liv”.
På det tidspunktet var han blitt alvorlig syk med lammelser i føttene. Legene kunne ikke hjelpe ham, og bønnene til familiens guder gav heller ikke svar.
-Det var på denne tiden jeg fikk kjennskap til Herren gjennom radioprogrammet ”Miracle” og brevkurset ”Det nye liv”. Jeg fikk oppleve at Gud helbredet meg, og jeg tok imot Jesus som min frelser i 1997 mens jeg studerte brevkurset, forteller han.

Ung misjonsleder
Kun 27 år gammel leder han nå ett utstrakt arbeid til Banjari folket.
-Jeg kom nettopp tilbake fra landsbyene, forteller Ramulu.
-Vi gikk for å dele evangeliet gjennom drama og sang. Jeg fortalte om Guds kjærlighet, og gav mitt vitnesbyrd om hvordan Gud hadde helbredet meg i ungdommen og i 2006 da jeg mistet armen min i togulykken. Flere begynte å gråte, og vi fikk be med fir personer til frelse, sier han.

Han og teamet han leder går fra landsby til landsby der de banker på dørene og deler evangeliet etter hvert som de blir kjent.
-I en landsby ble tyve mennesker er frelst og nå skal vi undervise dem om dåpen.  Jeg kjøpte litt medisiner som jeg tok med meg for å gi til dem i landsbyen som har feber og smerter. Vi gav dem medisinen og ba for dem. Vi drar også ut til landsbyene på kveldene da mange ikke er hjemme på dagtid fordi de jobber. Vær så snill å be om Guds beskyttelse for oss, ber han.

Men det er ikke alle Banjara landsbyene som ønsker dem velkommen. Da han og teamet besøkte Tekul Kandal ble de bedt om å ikke forkynne om guden Jesus fordi landsbyen hadde mer enn nok guder fra før.
-Nå ber og faster jeg for denne landsbyen, at Gud skal forandre hjertene deres, sier Ramulu.
Ramulu er en av nesten 1000 nasjonale misjonærer som får underhold av misjonspartnere gjennom Troens Bevis. Dersom du kunne tenke deg å støtte din egen nasjonale misjonær der du mottar jevnlige rapporter med bilder, kan du sende en e-post til [email protected] Beløpet bestemmer du selv.



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter