Aril Edvardsens drøm om TV-serien ”Broen” er nå virkelighet

Samme helg som Aril Edvardsen ble minnet under sommerstevnet i Sarons Dal, ble hans drøm om en helt spesiell tv-serie virkelighet.

 

Aril Edvardsen hadde i flere år ønske om å lage en Tv-serie for muslimer der en muslimsk imam og en kristen pastor forteller åpent hva de tror på angående forskjellige tema, slik som ekteskap, frelse og etiske verdier. Den helgen gikk det første programmet i en serie på tolv på lufta for første gang. Den nye programserien er dedikert Aril Edvardsen, og hver episode begynner med en innskrift der det står:
”Denne serien er til er til minne om Aril Edvardsen som levde hele sitt liv for å skape fred og forståelse mellom nasjonene.”

Første gang i arabisk mediehistorie
– Dette er første gang i arabisk mediehistorie at en imam og en pastor kommer sammen. Ikke for å angripe, diskutere eller debattere hverandre, men for å forstå hverandres ståsted. Hensikten er finne måter å leve sammen på i fred i stedet for å øke fiendtligheten mellom de to religionene, sier programleder Yosef.

Imamen, som kommer fra en moske i Kairo, så på kanalens sendinger og leste websiden i flere måneder før han gikk med på å bli med i programmet. Han mente at kanalen har en tydelig kristen profil med fokus på familie og relasjoner, som han syntes var positivt, og da den ikke rakket ned på andre hadde han ikke noe imot å delta i programserien.

– Ved å gjøre det på denne måten kommer forskjellene mellom islam og det kristne synet klart frem, også kan seerne selv gjøre seg opp en mening. Vi er flere som har tenkt på denne ideen i lengre tid, og jeg er nå svært glad for at vi har fått det til, sier lederen for Miracle Channel, Barty Shokralla.

Se promo for TV-serien her:



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter