En annerledes misjonsreise i India

I tillegg til å hjelpe til på musikkfestivalen i Guntur, fikk de bortimot 30 nordmennene som var med Rune Edvardsen til India i februar en uforglemmelig misjonsreise. Se bildene her…

BILDEGALLERI (Trykk på bildene for å se flere).

Tekst: Bente Rognmo Thakre

Under Rune Edvardsens kampanje i India i februar i år fikk de nærmere 30 nordmennene som var med på turen også anledning til å stifte bekjentskap med arbeidet til Ernest og Rachel Komanapalli. De siste årene har biskop Ernest Komanapalli vært en av Troens Bevis sine store samarbeidspartnere i India. En del av Troens Bevis sin misjonsstrategi har alltid vært å samarbeide med og å støtte de nasjonales arbeide i de land der det er mulig.

Det ble en helt spesiell opplevelse for flere av nordmennene å få en anledning til å besøke det store arbeidet Ernest og Rachel Komanapalli har drevet siden 1969, for å spre evangeliet og hjelpe Indias fattige. Spesielt ble møtet med mange hundre barnehjemsbarn hos Ernest og Rachel en sterk opplevelse.

– Jeg hadde bare lyst til å begynne å gråte, sa personalsjef i Sarons Dal, Solveig Elve, da de ble hyllet med blomsterkranser av barnehjemsbarna som stod på rekke og rad for å ta imot de besøkende.

Både Ernest og Rachel Komanapalli er barn av kjente indiske pastorer i pinsebevegelsen og begge følte tidlig Guds kall i sine liv.

Etter ferdig universitetsutdannelse i USA fikk de jobb i New York. Da de fikk sin første lønn bestemte de seg med en gang å bruke tienden av lønnen til å støtte nasjonale pastorer i hjemlandet. I 1971 hadde arbeidet de var med på vokst og ekteparet flyttet tilbake til India, der de grunnla Manna Ministries i Amalapuram. En menighet ble startet med 30 medlemmer, og nå møtes 2000 til gudstjeneste der hver søndag formiddag.

Hele følget fra Norge fikk overnatte 2 netter på senteret som Ernest og Rachel startet opp i Amalapuram og som broren til Ernest, Carl, nå driver videre. Der fikk de nyte godt av Indisk gjestefrihet på sitt beste. Men sparsommeligheten og de enkle forholdene ble et kultursjokk for mange.

– Det er nok ikke mange norske husmødre som hadde orket å lage mat til sin egen familie, langt mindre til de 600 barna som skulle ha mat fra det glohete kjøkkenet. Grønnsakene ble hakket opp i store hauger rett på gulvet der de skulle videre opp i enorme dampende gryter som det stod noen å rørte i, forteller økonomisjefen i Sarons Dal, Arnold Dragland.

– Jeg husker spesielt den enorme haugen med chili-pepper og løk som en gammel kone som bodde på senteret hadde hakket opp, sier lønnsansvarlig i Sarons Dal, Britt Hauan og grøsser litt. – Men det skulle vel noe til for å sette smak på mat til 600 barn også, medgir hun med et smil.

Manna Ministries, som begynte med støtte til to pastorer i 1964, har vokst til 1050 pastorer og evangelister i aktiv tjeneste. De siste årene når Rune Edvardsen har holdt kampanjer i India er det blitt plantet godt over 100 menigheter med pastorer fra Manna Ministries, og Troens Bevis har som mål å skaffe månedlig underhold til flere av disse. De driver også et stort barnehjemsarbeide der 15 000 til 20 000 barn har bodd og fått en utdannelse. I tillegg driver de også et sykehus som har spesialisert seg på øyeoperasjoner, og et senter der det i dag bor 50 spedalske. Flere andre spedalske får ukentlig medisin som holder sykdommen i sjakk.

Et stort mediearbeide med litteraturspredning og TV-program på satellitt til hele India har også ført arbeidet ut til hele det folkerike landet.

Nå holder Ernest og Rachel også på å bygge opp et nytt menighetssenter og barnehjem i Hyderabad, rett i nærheten av den nye flyplassen i byen.

– Noe av det deiligste var i hvert fall en 2-timers badeutflukt til Bengalbukta. Rune Edvardsen prøvde å skremme oss med at det var så fryktelig mange og store krabber der, men det stemte ikke, alt vi fant var 3 søte små. Vannet var også helt fantastisk. Det var bra vi ikke visste at vi hadde en 14- timers busstur foran oss til Hyderabad samme dag, forteller Britt Hauan.

– Men den største gleden for meg var utvilsomt at vi fikk anledning til å hilse på mange av de innfødte evangelistene som jeg oversetter rapportene for hjemme i Norge. For ett år siden fikk jeg 90 rapporter fra evangelister til Ernest som vi skulle skaffe støtte til. Historiene deres berørte meg sterkt og jeg tenkte at det ville vært fantastisk å få en sjanse til å møte dem, og det har jeg nå gjort, det hadde jeg aldri trodd, forteller Hilde som til vanlig jobber på innfødte evangelist kontoret i Sarons Dal. Nå sitter hum med 25 nye indiske evangelister som hun også skal prøve å få støtte til. De har startet menigheter i Guntur og Hyderabad for de mange tusen som kom til tro gjennom møtene som Rune Edvardsen holdt under denne turen til India.



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter