To nye mediemisjonærer i 2007

I fjor fikk Miracle-kanalen sin første mediemisjonær i Egypt. Nå er nummer to klar til å slutte seg til rekken. Det er en hel familie som flytter til Den arabiske halvøy der de vil følge opp seere som har kontaktet oppfølgingskontoret vårt fra dette området.

 

I 2007 var det 18 275 seere som tok kontakt med Miracle-kanalen fra landene rundt Den arabiske halvøy. Det er problematisk for mange av disse seerne å komme i kontakt med andre kristne der de bor, hvis de i det hele tatt finnes, fordi det ofte utsetter de lokale kristne for fare. De kristne har ikke lov til å drive noe form for evangelisering overfor muslimer, og mange av dem vegrer seg for å ha kontakt med muslimer. Det er derfor heller ikke lett for muslimer å vise seg i en menighet, da han vil utsette både menigheten og seg selv for fare.

Det er derfor bemerkelsesverdig at Mamod, som opprinnelig kommer fra Egypt, nå forbereder flytting til Den arabiske halvøy med hele familien. Der kommer de til å sette opp et forretningsforetak hvor det blir naturlig å komme i kontakt med mange mennesker.

Mamod vokste opp i den koptiske kirken i Kairo, men som 15-åring begynte han å gå i en evangelisk menighet.

– Ungdomslederne var veldig målrettet og lærte oss å bli Jesu disipler, forteller han. Senere ble han med i Ungdom i Oppdrag der han opplevde å få et konkret kall til å nå mennesker i Midtøsten. Etter 2 år i Ungdom i Oppdrag reiste han ut på et pionerarbeide i Egypt, og etter det har han hatt tjeneste flere steder i Midtøsten. Fra 1991 har han ledet et misjonsarbeid for hele denne regionen.

– Vi bor for tiden i London, men Herren har lagt det på mitt hjerte at vi skal flytte til Den arabiske halvøy for å etablere en base. Herren har kalt oss til å arbeide sammen med araberne der og gjøre et pionerarbeid for misjonen, utover dette vil vi også trene andre til å bli medarbeidere som kan videreføre misjonen, forklarer Mamod.

Slik situasjonen nå utvikler seg i den muslimske verden blir det viktigere enn noensinne å trene og støtte nasjonale misjonærer og arbeidere. Mange myndigheter er blitt mer skeptiske overfor vestlige innflyttere, spesielt dem som er tilknyttet menigheter. Selv i Jordan, som regnes som et liberalt muslimsk land, ble plutselig 27 utenlandske kristne familier og enkelt personer nektet videre oppholdstillatelse og utvist i løpet av de siste 13 månedene.  I alle, bortsett fra ett tilfelle, nektet myndighetene å begrunne avgjørelsen. Men flere av de som ble utvist har fortalt at de ble utspurt av etterretningsagenter om evangelisering overfor muslimer. Mange av dem har vært i Jordan over lengre tid, og lokale kirker opplever det som et angrep på deres legitimitet.

Mye av hensikten med Mamods opphold på Den arabiske halvøya er nettopp å undervise og utruste nasjonale ledere som kan drive et nasjonalt misjonsarbeide videre.
Ifølge en ny liste fra Åpne Dører over de 10 verste landene for kristne i verden i dag kommer Saudi Arabia på 2. plass og Yemen på 6.plass.  I 2007 var det 5 935 personer i Saudi Arabia som kontaktet Troens Bevis etter å ha sett programmene på satellittkanalen. Det vil si ca.16 Jesus-søkende personer som kontakter oss hver dag bare fra Saudi Arabia.
– Disse ti topplandene går igjen år etter år. Det paradoksale er at antallet kristne i disse landene vokser hele veien. Det er en vekkelse der, mens antallet kristne i den frie verden går tilbake, sier Lilleheim fra Åpne Dører til avisen Vårt Land.
Nå trenger vi flere partnere som kan tenke seg å være med å be for og å støtte vår 2 mediemisjonærer med et fast beløp hver måned.



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter