Gazas kristne bokhandel bombet
Natt til søndag ble den kristne bokhandelen i Gaza bombet. – Men vi gir ikke opp, sa generalsekretær i det palestinske bibelselskapet i et TV-intervju dagen etterpå. – Vi har gitt beskjed om at vi tilgir dem som står bak bombingen.
Men selv om de kristne er villige til å tilgi, er bombingen av den kristne bokhandelen en tragisk hendelse for hele befolkningen. I tillegg til å selge bibler og kristen litteratur, tilbyr den datakurs, en Internett kafé og andre undervisningstilbud for Gazas 1,4 millioner innbyggere. Samme natt som bokhandelen ble bombet ble også 3 Internett kafeer sprengt i luften.
I mars i 2006 var bokhandelen stengt i flere uker etter at en bombe sprengte døren og knuste flere vinduer. Da ble det også funnet et brev som krevde at butikken stengte med en gang og ikke åpnet igjen et annet sted. Denne gangen var skaden mye større.
Kidnappet vakten
Natt til søndag parkerte maskerte menn i to biler foran bokhandelen og kidnappet vakten. Mennene kjørte vakten ut til et isolert sted nord i Gaza der han ble banket opp og truet til å gi fra seg nøkkelen. Da de fant ut at vakten ikke hadde nøkkel, forlot de ham og dro tilbake til butikken hvor de detonerte en bombe, som ifølge vitner kunne bli hørt flere kilometer unna.
Fordømmer bombingen
Representanter fra myndighetene besøkte bokhandelen allerede på søndag med et brev som bekrefter at kulturdepartementet støtter bokhandelens tilstedeværelse i byen.
– De kalte det en mørkets gjerning og ba innstendig om at vi ikke måtte gi opp men utvide vårt arbeide i Gaza, sa generalsekretæren i det palestinske bibelselskapet, Labib Madanat. Ingen har ennå påtatt seg ansvaret for bombingen.
Ledes av kone til innfødt misjonær
Det palestinske bibelselskapets arbeide i Gaza inkluderer hjelpearbeide i Gazas flyktingeleir, en kvinneklinikk med en av byens to mammografer, mikrolån og utviklingsprosjekt. Det er Suhad Salsa Massad, konen til pastoren i Gaza Baptist menighet, Hanna Massad, som leder dette arbeidet. Hanna Massad er en av 4 palestinere som får støtte fra Troens Bevis som innfødte misjonærer i Gaza og i de palestinske områdene.
Bokhandelen åpnet i 1998 kort tid etter at Aril Edvardsen hadde sitt første møte med Yassir Arafat der han også talte de kristnes sak i byen og ba om tillatelse på vegne av det palestinske bibelselskapet til å åpne bokhandelen, da alle tidligere søknader var blitt stoppet i den byråkratiske prosessen.
Bilder: www.comeandsee.com