«Aglow-kvinner ber for muslimer
– Vi ber hver uke at Gud må virke blant muslimene, men vi ser jo aldri noen resultater, sa Jona fra Trondheim som ble svært oppmuntret da hun hørte om all responsen Sarons Dal sin satellittkanal får fra muslimer hver eneste dag.
Det var på en ledertrenings konferanse til Aglow International i Hurdal sist helg at bortimot 50 kvinner fra store deler av landet fikk høre om alle muslimene som kontakter Troens Bevis sin arabiske satellitt kanal etter å ha sett på kanalens programmer.
Jona Haugrønning fra Melhus, som til daglig jobber i barnevernet, fortalte at hun ber for muslimske kvinner sammen med en bønnepartner hver uke.
– Vi føler virkelig at Gud vil gjøre store ting blant dem, men vi hører jo aldri om noe som skjer, sa hun, og ble tydelig begeistret da hun fikk høre om all responsen ”Miracle”-kanalen fra Sarons Dal får på programmene sine.
I 2006 var det over 32 000 arabiske seere som tok kontakt og ville ha forbønn eller veiledning etter å ha sett på satellittkanalen.
En ny tid med vennskap
Aglow International er et internasjonalt tverrkirkelig felleskap for kvinner som nå finnes i 166 land og har 4000 felleskapsgrupper verden rundt. Siden 1991 har de følt et spesielt kall til å ta evangeliet til den muslimske verden, og Troens Bevis har laget flere programserier for sin arabiske satellittkanal i samarbeid med dem.
– Men nå er tiden kommet da vi ikke bare skal be, vi må også forme vennskap og relasjoner med muslimer, var budskapet til de norske kvinnene på lederkonferansen.
Banebrytende program for kvinner
Diane Fink og Jervae Brooks fra ”Aglows” internasjonale styre i USA fortalte med entusiasme om den første programserien de laget for kvinner i den arabiske verden, Diwaniya, som ble sendt på Sarons Dal sin satellittkanal.
– Programmene har vært banebrytende i den arabiske verden. For første gang fikk kvinner, og nå også menn, anledning til å prate om temaer og problemer som aldri ble diskutert offentlig før, fortalte Jervae.
– Vi ser at kvinner er ryggraden i familier og i samfunnet ellers. Skal en endre holdninger og påvirke samfunnet, er kvinnene en bra plass å begynne. Det er nemlig hun som viderefører sine holdninger til barna og den kommende generasjonen, forklarte hun.
Flyktet fra Bosnia og vil ta evangeliet til muslimer
Zorica Stanic fra Herøy, som kom som kvoteflyktning til Norge fra Bosnia og deltok på lederkonferansen for første gang, har også et sterkt ønske om å nå sine muslimske ”søstre” med evangeliet.
– Jeg vet at Gud har en plan med mitt liv, og jeg vil så gjerne gi Guds kjærlighet, som jeg selv har fått oppleve, videre til mine muslimske søsken, fortalte hun, og la til at fra Bosnia har hun god kjennskap til muslimenes tankesett og levemåte selv om hun er katolikk.