Misjonselever skal besøke Haydom-sykehuset i Tanzania

Et team fra misjonsskolen i Sarons Dal reiser til Tanzania i mai. Der skal de også besøke det norske Haydom-sykehuset og delta på en stor kampanje sammen med misjonærekteparet Hannah og Egon Falck.

Når 6-7 misjonsskole elever fra Troens Bevis Bibel og Misjons Institutt reiser på team til Tanzania i mai får de se og smake på misjonsbefalingens mangfold.  De skal besøke Haydom-sykehuset utenfor Arusha, som i dag består av over 20 mobile klinikker og drives av nordmenn med innsamlede midler fra Norge. Elevene får være med på en ett ukes langt korstog, og ellers er mulighetene nesten uendelige, det er mye opp til teamet hva de har lyst til å være med på, forteller Hannah og Egon Falk som tar imot teamet på sitt misjonssenter i Arusha og følger dem opp gjennom hele besøket.

Har samarbeidet i 30 år
Hannah og Egon Falk er et dansk misjonærektepar som først reiste ut til Tanzania i 1974. I dag er de bosatt der på heltid og holder store korstog, driver en skole med 350 elever og et konferansesenter med plass til 3 000 personer. De drev også Troens Bevis sitt brevskolekontor i Tanzania i mange år.

– Vi er svært glade for det nærme samarbeidet vi har hatt med Troens Bevis i 30 år nå, forteller Egon.

De er i dag ansvarlig for 19 nasjonale misjonærer som Troens Bevis støtter på den sterkt muslimske krydderøya Zanzibar utenfor Tanzanias kyst.

Dalende misjonsinteresse i Skandinavia
– Vi har sett at misjonsinteressen over hele Skandinavia har vært dalende de siste årene. Derfor ser vi på det som veldig interessant at team med ungdommer får komme ut på denne måten, forklarer Egon Falk.

– De får smake på mange sider av misjonen, og vi ser at i en gruppe er det kanskje en eller to som reiser ut igjen og mange blir involvert i misjonsprosjekt i menighetene hjemme.

– Og flere får lagt ned i seg et misjonsfrø som spirer i de unges liv etter hvert, legger Hannah Falk til.

Gøy med besøk
– Og folk i Tanzania syntes det er veldig gøy med unge hvite som kommer på besøk. De vil gjerne prate med dem og ha kontakt, forteller Egon.

– Jeg husker spesielt en gang da vi hadde besøk av et team fra Australia som bestod av folk fra veldig mange forksjellige land. Distriktets øverste politiske leder, som ikke er kristen, var tilstede på møtet. Han fortalte etterpå at det hadde gjort veldig stort inntrykk på ham at det var folk fra så mange forskjellige land som kom med det samme evangeliet til dem, forteller Egon.

– Det er ikke tvil om at teamene som kommer på besøk er svært populære blant lokalbefolkningen, poengterer Tanzania-misjonæren.



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter