Elevene ved misjonskolen er i god form etter bilulykke

De fire elevene ved Troens Bevis Bibel & Misjons Institutt som var involvert i en bilulykke fredag 26. mai i Tanzania er alle i god form. Nå deltar hele teamet på et korstog med tusener av afrikanere.

 

De fire elevene som var utsatt for en minibussvelt i Tanzania kom fra det med skrekken. Samme dag forsatte de turen opp til byen Geita der de deltar på store massemøter for flere tusen afrikanere.

Men det er ikke tvil om at det var noen dramatiske øyeblikk da minibussen de 4 misjonsjentene satt i kjørte utfor veien og veltet rundt flere ganger.
-Bilen begynte plutselig å skli over på siden. Bilen veltet og trillet rundt i hvert fall 2 ganger, forteller Beathe Skjørestad.

-Det første jeg så etter at støvet hadde lagt seg var at klokka jeg hadde hatt på armen, mobilen og ett par andre ting lå slengt utenfor bilen.
Hun forteller videre at idet hun strevde med å komme løs fra bilselen hun hang i, hørte hun ei som begynte å be idet hun klatret ut av bilen. Ett par sekunder senere var Beathe også løs og ute av bilen, og sammen gikk de rundt og sjekket de tre andre som fremdeles var i bilen, inkludert sjåføren.

Alle hadde fått noen kraftige dunk, men en legesjekk dagen etter bekreftet at det hadde gått bra med alle sammen.

Etter hvert kom også den andre minibussen med resten av misjonsteamet til åstedet og kunne hjelpe til.

Vitnet for tilskuere
Snart hadde det samlet seg en tilskuer gjeng på rundt 100 personer. To av jentene, May Britt og Synnøve, fant ut at det var en god anledning til å fortelle folk om Jesus med en tolk som var blant de nysgjerrige som hadde samlet seg. – Det endte med at 4-5 kom til tro på Jesus og det ble bedt for en del syke, forteller hun.

Samme dag fortsatte den to dager lange turen opp til byen Geita der elevene skulle være med på ett stort korstog sammen med den danske misjonæren Egon Falk. Korstoget er en del av elevenes teampraksis og ble tilrettelagt spesielt så elevene kunne være med å delta på alle måter.

-Gud har virkelig vært med oss. Er utrolig herlig å se åssen han er med å beskytter!, poengterer Beathe.

Etter planen skal misjonselevene være i Tanzania i 4 uker før de kommer tilbake for å delta på den store ungdomsfestivalen i Sarons Dal, ”Jesus to the Nations”, fra 22. til 25. mai.



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter