Vellykket evangeliseringskurs i Beslan

En mor som mistet 4 barn under terroraksjonen i Beslan, deltok på et evangeliseringskurs ett år senere. Nå vil hun og de 52 andre deltagerne utbre evangeliet i Beslan og landene rundt.

Ett drøyt år etter terroraksjonen i Beslan, arrangerte Troens Bevis sitt Evangeliseringsinstitutt i Sochi sitt 18. seminar i Beslan. Forkynnerne Kaj Hollti fra Finland og Oddleif Wahll fra Norge var med og underviste.

De forteller at kurset i Beslan bar tydelig preg av hendelsen ett år tidligere. De besøkte den utbombede skolen som står som et minnesmerke med bilder av de drepte langs gulvet i gymsalen. Ved inngangen renner det hele tiden vann som et symbol på tårer som aldri tørker ut.

Vil ikke ta hevn
En av deltagerne på seminaret var Raisa Totijeva, som er gift med pastoren i baptistmenigheten i Vladikavkaz. Av sine 5 barn var det bare deres 14-årige datter som overlevde angrepet.

– Hvordan kan man leve videre med et slikt tap, skriver Kaj Hollti i etterkant av seminaret.

– Guds nåde og kjærlighet lyste i disse foreldrene. Det er sjelden en ser en slik ømhet og sjenerøsitet som vi opplevde spesielt hos moren, Raisa.

Under begravelsen til de 4 barna deres og 2 av barna til baptistpastoren i Beslan ble det rapportert over hele verden hva denne pastoren sa da menighetsmedlemmer begynte å forbanne terroristene og sverge hevn.

– Ja, vi har lidt et uerstattelig tap, men vi kan ikke ta hevn. Som kristne lærer Bibelen oss at vi må tilgi. Hevnen er i Guds hånd.

Etter seminaret nå i november sa Raisa at hun ønsker å arbeide i menigheten deres i Vladikavkaz for å organisere søndagskolen der.

– Men min største drøm er å få møte Gud, mine foreldre, min søster og min bror og selvfølgelig mine barn igjen, la hun til.

Vil spre fred og forsoning
Evangeliseringskurset ble en smeltedigel med 5 ulike folkegrupper representert. Det var flest Ossetere, med 5 russere, en fra Georgia, en fra Tsjetsenia og en fra Aserbadsjan. Flere av disse landene har store uløste konflikter med hverandre som avler både terrorister og dødelige aksjoner. Tre av deltagerne på kurset hadde muslimsk bakgrunn, rundt 20 hadde tradisjonell folketro, 15 var ortodokse og ett fåtall hadde ateistisk eller evangelisk bakgrunn.

Men felles var at de ville alle lære mer om Jesus Kristus for å kunne presentere Ham og evangeliets budskap om tilgivelse, forsoning og frelse til sitt eget folk.

– Vi opplevde både motgang og medgang under seminaret, men kurset ble tilslutt en seier for Guds rike, skriver Kaj Hollti.

– Og vi vet at det er rom for alle, legger Kaj Hollti til.

Håndplukkede elever fra Kaukasus
Det var etter Aril Edvardsens kampanje i Dagestan i 1996 at tanken om å starte et evangeliseringsinstitutt ble født etter den enorme responsen på møtene. Det ble besluttet å starte en intensiv treningsskole, tre uker lang, som skulle holdes en gang på høsten og en gang på våren.

For å få så mange håndplukkede som mulig fra hele Kaukasusområdet, ble det bestemt at den skulle holdes i Sochi, sør i Russland, ved Svartehavet. Dit skulle elever hentes fra de omkringliggende muslimske republikker og Den russiske føderasjonen.

Det første seminaret ble holdt i februar 1997. Forkynneren Kaj Hollti og forstanderen i Filadelfiaforsamlingen på Mysen, Oddleif Wahll, som begge var med på turen til Dagestan, grep fatt i denne visjonen og har nå holdt 18 evangeliseringsseminarer.

Over 500 elever
Til sammen har over 500 studenter deltatt. Flere av elevene er kommet til tro gjennom virke til de nasjonale misjonærene Troens Bevis underholder i området. Etter hvert er det blitt mer hensiktsmessig å flytte seminaret fra Sochi til forksjellige områder for å gi mulighet for enda flere å delta.

Det er Troens Bevis som betaler både kurset, kost og losji for alle elevene.

Ønsker du å støtte Troens Bevis sitt arbeide som kun drives av frivillige gaver, kan du klikke her.



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter