Varmt møte med Burundis president

President Pierre Nkurunziza ble en troende da han som geriljaleder for CNDD-FDD overvar Edvardsens møte en kveld i 2003, godt gjemt oppe i fjellsiden.

 

Det ble et varmt møte mellom Burundis president og Aril Edvarden da de traff hverandre i presidentpalasset for knapt 2 uker siden. President Pierre Nkurunziza ble en troende da han som geriljaleder for CNDD-FDD overvar Edvardsens møte en kveld, skjult under noen busker oppe i fjellsiden.

Edvardsen ville gjerne forsikre seg at dette virkelig stemte, og spurte derfor presidenten:

– Da jeg var her i 2003, kikket du ned fra fjellsiden?

– Ja, jeg var gjemt i buskene der oppe.

– Og du hørte meg tale?

– Ja, ja

– Så du hørte meg og det rørte ved ditt hjerte?

– Ja, det gjorde det, bekreftet presidenten.

Tre måneder etter omvendelsen leverte Pierre Nkurunziza og flere tusen av  hans soldater inn våpnene. I stedet for å for lede geriljabevegelsen i nye opptøyer, gikk han nå aktivt inn og ledet arbeidet for en fredfylt forsoning mellom landets innbyggere.

Radikale endringer
Presidenten har allerede rukket å få flere fiender på grunn av de forandringene han har iverksatt i landet etter han ble president i august. Spesielt hardt har han gått ut mot korrupsjonen som hersker i landet på alle nivå. Aril Edvardsen benyttet anledningen til å minne Nkurunziza om kong David i bibelen som ble salvet til konge i tre etapper.

– Jeg tror du vil lykkes, sa Aril til presidenten, men ikke gå for fort frem. Du kan ikke gjøre alt i ett steg. Til det har du for mange fiender. Så ikke vær redd om det blir to skritt frem, ett tilbake, så to frem og ett tilbake.

Presidenten nikket samtykkende. – Etter 10 år med borgerkrig prøver vi nå å gjennoppbygge landet, spesielt folkets moral, fortalte han.

– Derfor har vi satt tilside hver mandag. Da tar vi imot kirkeledere, vi hører på hva de har å si og diskuterer hvordan kirkene og myndighetene kan jobbe sammen.

Han fortalte også om tiltak de har gjort for å hjelpe de svakeste, nemlig barna. – Vi har nå gjort grunnskolen gratis for alle barna.

– Vi ser også at det er mange foreldreløse barn som trenger beskyttelse og hjelp, og her ser vi spesielt på hvordan vi kan bruke menighetene.

Nye invitasjoner
Presidenten inviterte Aril til å holde nye kampanjer i Burundi neste sommer  der han selv gjerne vil medvirke.

Han vil også gjerne at Rune Edvardsen skal bidra med konserter i ett program myndighetene skal dra i gang blant ungdommene i landet som driver med sport.

Presidenten sa også at han i enda større grad vil ta i bruk Aril Edvardsens brevkurs ”Det nye liv” for å hjelpe til med å gjenoppbygge folkets moral. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter