Fikk Julehilsen fra en ”Herrens Engel”

En gave til en fremmed, et tomt matskap og en mystisk pakke i gangen. Slik lyder historien til et lite jule under som fant sted i Kvinesdal mange år tilbake.

Tidligere i høst kunne du lese den fantastiske livs historien til Anne Marie og Bjørn Bergmann som har stått ved Troens Bevis sin side fra den spede begynnelsen, samtidig som de har hatt sin egen fruktbare tjeneste.

I intervjuet, som kan leses i sin helhet i oktober utgaven av Troens Bevis, forteller de om en underlig opplevelse de hadde første julen i Kvinesdal da kjøleskapet var tomt for mat.

– Aril kunne ikke garantere oss noen ting i Kvinesdal, verken hus eller noen lønn. Jeg skulle være daglig leder i Troens Bevis og dessuten forstander i den nystartede menigheten, forteller Bjørn Bergmann, som hadde jobb både som predikant og ”altmuligmann” under det første sommerstevnet i 1964 i Kvinesdal sentrum.

Etter ett års tid i leid hus, bygde Bjørn og Anne Marie sitt eget hus i bygda, men det var ikke alltid like lett å få endene til å møtes på den tiden.

– Første gangen vi skulle feire jul i Kvinesdal, hadde vi besøk av mine foreldre, fortsetter Bjørn. Vi hadde lite penger og lite mat i huset, men hadde klart å spare opp litt. Da fikk vi det for oss at vi skulle gi bort pengene. Forstanden sa nei, men troen sa: ”Gjør det!”

– Min mor hadde tatt med seg et stykke kjøtt som vi la i fryseren øverst i kjøleskapet. Om kvelden fikk jeg det for meg at jeg skulle ta kjøttstykket og plassere det hos en mann som drev med frysebokser. Jeg gikk dit sammen med sønnen min, og la det der.

– Da vi kom hjem igjen stod ytterdøra åpen. Inni gangen stod en svær eske. Oppå esken lå en pakke med grått papir. Jeg ropte på Anne Marie: ”Hva har du gjort?”. Jeg trodde hun hadde vært og kjøpt mat mens jeg var borte.

– Jeg bar esken opp på kjøkkenet og vi åpnet den. Oppi lå all den beste julematen du kan tenke deg. Vi hadde aldri handlet slikt noen gang. Der var ekte geitost, ekte godt smør, pølser, nøtter, sjokolade, fersk frukt, fikener og dadler. Kort sagt: Alt mulig god mat som hører julen til!

– Da vi åpnet pakken på toppen inneholdt den en frossen steik, maken til den jeg hadde tatt ut av fryseren kort tid i forkant. Den passet nøyaktig inn i vår fryseboks, smiler Bjørn.

Og Anne Marie fikk seg nok en overraskelse. Hun var nemlig gravid med parets første datter på den tiden. Sammen med all den gode julematen lå en annen liten pakke. Inni den lå en nydelig liten gul barnekjole. Ingen visste på det tidspunkt at den ventede babyen var en datter. Sammen med kjolen lå et lite kort: ”Med ønske om Gud Jul fra en Herrens engel!”

 

 



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter