Sudans politiske og religiøse ledere ønsker Aril Edvardsen velkommen

Pressemelding: Planlegger gigantisk vennskapskampanje i Sudan i februar 2005.

Evangelist og ”fredsaktivist” Aril Edvardsen planlegger sitt 25. vennskapskapskampanje til det afrikanske kontinentet, denne gang til muslimske Sudan, Afrikas største land i flatemål, også kalt: ”De svartes land”.

Det krigsherjede Sudan har siden selvstendighet i 1956, opplevd krig, lidelser, hungerskatastrofer og flyktningproblemer, som stadig krever millioner av menneskeliv.

Under sitt besøk i Sudan nå i februar, møtte Edvardsen Sudans politiske og religiøse ledere, som uttrykte sterk lengsel etter fred og harmoni, og til å få slutt på borgerkrigen som herjer. Også norske myndigheter og organisasjoner har vært involvert i den pågående fredsprosessen.

HISTORISK FREDSKONFERANSE PLANLEGGES
Vennskapskampanje i 2005, inkluderer en stor åpen evangelisk møte, et predikantseminar og en freds- og harmonikonferanse for politiske, muslimske og kristne ledere.

Et opplegg av dette format vil være historisk for det sterkt muslimske Sudan, som har 36 millioner innbyggere. Det støttes av myndighetene, samt av Sudans Interreligiøse Råd, bestående av representanter for de øverste muslimske og kristne ledere.

Blant mange sentrale politiske og religiøse ledere, møtte Edvardsen også lederen for Ansarbevegelsen, Dr. Sadiq Al Mahdi, som to ganger har vært Sudans statsminister. Mahdi er trolig den mann i Sudan som i dag har mest innflytelse på folkemassene.

Sudans ambasadør i Norge, Charles Manyang D’Awol, som er en personlig nær venn av Aril Edvardsen, hadde gjort et godt forarbeid, og medvirket til at det lykkes for Edvardsen å få bredest mulig toppolitisk oppslutning om kampanjen i februar 2005.

EDVARDSEN INTERNASJONAL FREDSPRISVINNER
Under den første freds- og harmonikonferansen Aril Edvardsen holdt i muslimske Pakistan i april 1999, overrakte Pakistans daværende president, Muhammed Rafiq Tarar, Edvardsen en internasjonal fredspris for hans innsats i fredens og forlikelsens tjeneste verden over.

 Konferansen har senere dannet modell for mange lignende konferanser i flere land.

 Troens Bevis har vært engasjert i Sudan siden 1976 gjennom radioprogrammet Miracle, brevskolen Det nye liv, og ved underhold av titalls nasjonale misjonærer, som har gjort en formidabel innsats og grunnlagt 353 menigheter.



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter