Bønnekampanje for savnede barn
Ifølge FN blir det handlet med 1 million barn i Asia hver eneste dag. I India blir 45 tusen barn meldt savnet hvert år. I tillegg er det flere tusen som er forsvunnet som aldri blir rapportert til myndighetene.
Barn i Sør-Asia forsvinner av mange forskjellige årsaker. Noen blir kidnappet av fremmede og tvunget til å arbeide. Andre blir solgt inn i sex-industrien eller til andre familier som hushjelp. Noen barn har ganske enkelt rømt hjemmefra eller var tvunget til å forlate hjemmet etter at tap av foreldre eller en ny stefar i familien.
India har det største antallet fattige og sårbare barn i hele verden. Neste 44 millioner bor på gatene som tiggere. Millioner er foreldreløse. Andre kan være barn til fremmedarbeidere, kommersielle sex-arbeidere eller fanger. Tusener er også barnesoldater som er tvunget ut i krig. Tusenvis av barn på Sri Lanka ble tvunget til å slåss for opprørsgrupper i borgerkrigen med Tamil-soldatene.
Det triste er at det er mange som står klar til å utnytte disse sårbare barna. En av de vanligste måtene er å tvinge barna inn i den voksne arbeidskraften.
Hvordan be for dem:
Selv om foreldrene til disse barna kanskje ikke vet hvor de er, vet vi at Gud har omsorg for dem og vet hvor de er. Følgende punkt beskriver noen av deres bønnebehov:
– Be for at barna skal bli reddet, gjenforent og akseptert tilbake i familiene sine.
– Be for misjonærerne og organisasjoenene som forsøker å hjelpe dem.
– Be for de fysiske behovene til barna. De fleste får ikke nok å spise, og arbeidet kan ofte være så tungt at de unge kroppene deres blir ødelagt.
– Be for jenter og gutter som er tvunget til å jobbe i sex-industrien. Be om at bordellenes eiere og kunders gjerninger skal komme ut i lyset og at Jesus kjærlighet skal gjennomtrenge disse mørke stedene.
– Be for en radikal endring i Asia slik at borgere i disse landene vil kreve en slutt på profittering og utnyttelse av barn.
Kilde: Charismamag.com
Rune Edvardsen har gjennom Dina Stiftelsen engasjert seg i å hjelpe barn som utsettes for overgrep. Les mer om Dina Stiftelsen sitt arbeid på dinastiftelsen.no