Kristen avhopper fra Nord-Korea

Kim Eun Jins far var pastor for en hemmelig undergrunns menighet i Pyongyang. Etter at han ble arrestert klarte familien å rømme til Kina.

Kim Eun Jin er født i Pyongyang i Nord-Korea. Kims vitnesbyrd er sjelden vare. Det bor 24 millioner mennesker i Nord-Korea, men kun to prosent, eller 480 000 av dem, er kristne.

– Da jeg vokste opp ble jeg fortalt av myndighetene at det ikke fantes noen Gud i denne verden,” forteller Kim. – Vi ble beordret til å tilbe Kim II Sung og Kim Jong II, lederne av landet.

Religions frihet er garantert under Nord-Koreas grunnlov, men er aldri oppmuntret.

– Vi møttes hver lørdag kveld, sier Kim mens hun forklarer hvordan det var å være en troende i Nord-Korea.

– Familien min samlet seg i det bakerste rommet i den lille leiligheten vår. Vi måtte være veldig stille. Vi hvisket mens vi ba, sang sanger eller leste i Bibelen. Vi dekket ofte til hodene våre for å dempe lyden.

Angitt
Mens hun vokste opp hørte Kim ofte historier om hvordan Pyongyang en gang var kjent som “Østens Jerusalem”.

I 1945 var 13 prosent av befolkningen i Pyongyang kristne. Byen var hovedsete for kristen virksomhet langs hele den Koreanske kystlinjen. Et halvt århundre senere var det troen som gjorde Kim til et mål for utryddelse.

– Foreldrene mine ba meg ofte om å stå utenfor leiligheten vår på lørdager for å holde vakt i tilfelle det kom besøk mens familien var inne og ba.

Over tid vokste samlingene med noen få venner og utvidet familie.

– Vi hadde en bibel i huset. Min bestemor, som var en troende fra den Japanske kolonitiden, eide en kinesisk bibel. Hun oversatte Bibelen for hånd til det koreanske språket på løse papirark. Det var slik vi leste Bibelen. Vi fant styrke i de arkene, forteller Kim.

Men snart oppdaget myndighetene at faren hennes var en hemmelig troende.

– Faren min var en skredder i byen og politiet hadde mistanke om at det var noe som foregikk, husker hun. – Vi tror at de plantet avlyttingsutstyr i butikken hans og i klærne.

I 1994 oppdaget politiet at faren opererte en hemmelig undergrunnsmenighet. De ransaket huset, arresterte han sammen med en onkel, og mest sannsynlig ble begge sendt til en av de seks arbeidsleirene spredt utover Nord-Korea.

– Dagen som min far ble arrestert var jeg på skolen, men jeg kommer aldri til å glemme den dagen. Han gav meg en klem før jeg gikk på skolen, og, som alle dager, minte han meg om å være forsiktig, forteller Kim.

– Hver morgen mens vi spiste frokost ville han si at en dag kommer myndighetene og arresterer oss fordi vi er kristne. Han advarte oss om prisen som vi en dag kom til å betale for vår tro. Jeg husker ofte at han sa at selv om jeg må møte døden, vil jeg følge Jesus, legger hun til.

Pyongyang webFaren til Kim var skredder i Pyongyang samtidig som han var pastor for en liten husmenighet.

Fangeleir
Rundt 200 000 fanger blir holdt i politiske fangeleirer i Nord-Korea. Omtrent 30 000 av dem er kristne. Regimet et ofte i søkelyset for brudd på menneskerettigheter.

Datteren tviler på at faren er i live i dag.

– Alle vet hva som skjer når myndighetenes agenter arresterer kristne i Nord-Korea. De kommer aldri ut igjen i live, forteller hun til CBN nyheter.

– Jeg vet at faren min er i himmelen og at han ber for Nord-Korea og familien min, sier Kim med tårer i øynene.

Flukt
Kims bestemor og hennes søsken klarte å rømme opp i fjellene. I 2005, med hjelp fra en kinesisk pastor, klarte hun å krysse Tumen elven og søke asyl i Kina. Familien hennes kom etter noen måneder senere.

– Det var en vanskelig avgjørelse. Jeg visste at dersom jeg ble tatt ville jeg bli sendt til en fangeleir. Men familien min hoppet av fordi vi ble forfulgt for vår tro i Nord-Korea.

I dag er Kim gift, hun har en liten gutt og bor i Seoul i Sør-Korea. Hun har en drøm om en dag å kunne vende tilbake til Pyongyang for å dele troen som hennes far døde for.

– Vi gjør oss klare for dagen da dørene åpnes, sier hun til CBN.

Troens Bevis støtter et stort antall innfødte evangelister i Kina. Flere av dem er med i en bevegelse som har som mål å ta evangeliet tilbake til Jerusalem. Det innebærer å gå inn i flere av de mest unådde områdene som gjenstår for evangeliet i verden, og Nord-Korea er ett av landene som de har stort fokus på. Du kan støtte din egen innfødte evangelist ved å fylle ut skjema nedenfor.

{chronoforms}blipartner{/chronoforms}



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter