En oase i en landsby uten kristne: Her kommer alle til tro!

-Min visjon og mitt hjerte er å lede buddhister til å tro på Jesus fra de er små, slik at de alltid følger ham. Sist uke kunne søndagsskolelærer Htoo Say (26) og hennes kollegaer ta imot 52 nye barn!

 

I Myanmar: Glenn Tønnessen, Troens Bevis

Barnelandsbyen, som den nasjonale misjonæren betjener, ligger i en forholdsvis tett bebygd landsby like sør for den tidligere hovedstaden Yangon i Myanmar. Den spesielle situasjon som landet befinner seg i etter militærkuppet for tre år siden gjør at vi litt urolige må passere diverse militærposter på bilturen til landsbyen.

I landsbyen finnes det i følge Htoo ingen kristne.

– Det store tempelet du ser der borte vitner om at dette området er sterkt buddhistisk. Det finnes i tillegg noen få muslimer.

MANGE MAGER Å METTE: Feltledere Sharon og Shit (stående bakerst) forteller at de daglig har 500 barn og voksne å gi mat til. Her får 172 barn i barnelandsbyen mat til sang og bordbønn.

 

Situasjonen i landsbyen gjenspeiles nasjonalt hvor nærmere 8 av 10 er buddhister. Men i denne barnelandsbyen er det annerledes ifølge lederne av barnelandsbyen, ekteparet Sharon og Chit, som er Troens Bevis’ feltledere i Myanmar.

-Barna som kommer hit, fortsetter Htoo, kommer snart til tro og sier at de vil følge Jesus fordi de vil til himmelen. Barna skjønner at himmelen er bestemmelsesstedet for deres liv og at denne veien går igjennom Jesus.

Htoo forteller videre at barnas tro er levende og at de kommer til henne for å be om forbønn.

-Barna kan for eksempel bli skuffet over skolekarakterene, men er bevisste på å be til Gud om hjelp. I slike tilfeller oppmuntrer jeg dem, ber for dem, og forteller at Jesus vil gi seier til slutt, fortsetter søndagsskolelæreren.

TRENGER VÅR STØTTE: Glenn Tønnessen kunne med egne øyne se den enestående jobben de nasjonale misjonærene Htoo (t.v) og Hsar gjør med alle barna som kommer til tro.

 

For en uke siden kom 52 nye barn til barnelandsbyen. De kom da direkte fra en kald borgerkrigsherjet region i nord-vest, tett på grensen til India.

-En del av barna har mistet en eller begge foreldrene, og det var lite tilgang til mat i området. Barna får nå evangeliet om Jesus og de har det godt her. Allerede nå ser de mye lykkeligere ut og de trives, forteller Htoo rolig.

Htoo får gode attester og lovord fra sin leder. Ord som «å elske Jesus», «være vennligsinnet» og «en sterk kristen» henger løst.
Som søndagsskolelærer i en barnelandsby bor og lever den nasjonale misjonæren sammen med barna hele dagen.

-Når barna kommer hjem fra skolen får de mat og jeg er sammen med dem utover ettermiddagen. Når det går mot kveld hjelper jeg dem med skolearbeid. Mens barna er på skolen er det en del praktiske oppgaver som må gjøres, forteller Htoo rolig og nesten beskjedent.

PÅ «MAMMAS» FANG: En av de nyankomne guttene har blitt fortrolig med feltleder Sharon. Her foran en av hovedbygningene i barnelandsbyen sammen med feltkoordinator Danny.

 

Htoo har ingen eksempler på at barn fra barnelandsbyen har forlatt troen på Jesus!

-Jeg underviser barna mye om sikkerheten vi har i frelsen og i Jesus, midt i den kaotiske og usikre situasjonen som råder i deres liv og i vår nasjon. Ut fra dette fundament forkynner jeg Jesu ord om at «alt er mulig for den som tror». Alle barna her kommer til tro på Jesus. Ordspråkene 22.6 sier at «vi skal lære den unge den veien han skal gå, så viker han ikke fra den selv når han blir gammel», avslutter Htoo Say, som legger til at hennes tjeneste er et livskall.

Barman er 6 år, og en av de 172 barna som nå bor i barnelandsbyen.

-Jeg har vært her i ett år og er så lykkelig her. Jeg begynte å tro på Jesus når jeg kom hit. Htoo er veldig snill, men hun er litt streng når hun skal vise oss noe.

17.10.21: KOM TIL TRO: Barman (6) har blitt kjent med Jesus i barnelandsbyen. Her sammen med vår nasjonale misjonær Htoo.

 

I kirka på barnelandsbyområdet forbereder nå pastor og familiefaren Zaw Seng (55) seg på dåp for 15 nyfrelste som kommer fra områder utenfor landsbyen. Pastoren, som også er en av Troens Bevis’ åtte nasjonale misjonærer tilknyttet barnelandsbyen, har ansvaret for en del voksne utenfor landsbyen, samt 172 barnehjemsbarn og ti i barnehjems-staben som tilhører lokalkirka.

– Be for kirka vår, for barna og for fremtiden og situasjonen i landet, legger pastoren til før vi forlater barnelandsbyen. En smak av himmelen midt i de store utfordringer. For vekkelsesvinden blåser i Myanmar på tross av forfølgelse og motstand. Det viser seg at vekkelsesvinder blåser godt under slike omstendigheter.

 

Kilde: Troens Bevis bladet for mars, 2024

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter