Alejandro Fuentes (36): -Så seg selv som den fortapte sønn

Den kjente artisten og låtskriver Alejandro Fuentes var med på å markere Troens Bevis sitt 60. års jubileum. Der forteller han om en voksende tro.


Alejandro Fuentes (36) fra Kristiansand ble en kjent figur i Norge etter at han ble med på Idol i 2005. Som musiker og låtsanger er han en populær artist som stadig skrives om i media. Men det mange ikke vet er at han inngikk et samarbeid med Troens Bevis allerede i 2016, der han har bidratt med å løfte opp arbeidet til Dina-stiftelsen og Ingen Utelatt. Underveis har det skjedd ting med hans egen tro.

I år var han med som sanger og sofagjest under et kveldsmøte på Sommerstevnet, der han hadde før premiere på hans egen versjon av lovsangen Goodness of God.
Hvorfor er du i Sarons Dal nå under Stevnet?

-I dag er vi her for å samle inn penger til en god sak, som er Ingen Utelatt. I dag er det også et Aksjonsløp, og det har jeg ikke gjort før, ler han.

-Jeg har vært her siden 2016 og bidratt på den måten jeg kan bidra med, og det er jo gjennom musikk og sangstemmen min. Så jeg gjør det jeg kan gjøre best for en god sak, da.

Hva var drømmen din når du vokste opp, var det å bli en kjendis?
-Jeg skulle egentlig bli brannmann, kommer det kjapt fra Alejandro.

-Også meldte jeg meg på Idol, noe i den helt motsatte enden. Jeg skulle egentlig bare synge for damer, for å få draget på dem. Jeg var ikke flink i fotball, så på ungdomsskolen merket jeg at jeg måtte finne på noe, så jeg tok opp gitaren og begynte å spille, og fant ut at dette funker jo, ler han igjen.

-Men nå, i en alder av 36, med familie og kone og barn, synger jeg jo ikke av den grunn, nå er det andre ting. Betydningsfulle ting.

Han forteller at da han var i Cuba i 2018 for å lage en musikkvideo, fikk han for første gang se hva virkelig fattigdom kan bety for barn.

-Det fikk meg til å tenke, hva kan jeg gjøre herfra i Norge, for å bidra til at barn kan få det bedre? Om det er ved å synge, så gjør det i hvert fall en forskjell. Jeg tror vi alle er ment til å tjene verden på hver vår måte, og det er min, legger han til.

Artist Alejandro Fuentes og Influenser Monika Nyhus forteller om sin tro og blir intervjuet av Hans Martin Skagestad siste lørdagen under Sommerstevnet.

 

Nylig sa du i et intervju at du kjenner deg igjen i lignelsen om den fortapte sønnen. Hva tenker du da?

-Jeg hørte den historien for et år siden, og da kjente jeg meg veldig godt igjen. Den ene sønnen drar ut i verden og bruker opp alle pengene på å ha det gøy. Det har jeg gjort mange ganger, og så vender han hjem til far. Når jeg hørte det, traff det meg. Jeg har følt lenge at jeg har vært såpass heldig at jeg har opplevd mye gøy, men så satt jeg igjen med et tomrom. Og da fant jeg ut at du blir jo ikke lykkelig av å gjøre alle disse tingene. Lykken kommer innenfra. Og da begynte jeg å søke meg innover mot troen min og tryggheten i det.

Men du vokste opp i en kristen familie?
-Jeg vokste opp i en katolsk familie og kom til Norge fra Chile i 1988. Mamma og pappa skilte seg da jeg var 7 år, og etter det sluttet jeg egentlig å gå i kirken.

Når du ser tilbake til den søken som begynte i 2016 og hvor du er i dag, hvilken forskjell tenker du troen gir deg i livet ditt?
-Den betyr egentlig alt. Jeg prøver å være bevisst at Jesus er med meg hver dag. Det er ikke det letteste når du er far og jobber fulltid. Jeg prøver å være et bra forbilde for alle rundt meg, og ta gode valg. Som far og ektemann og artist og venn. Det betyr å være den beste versjonen av meg selv i hverdagen.

Har troen din påvirket artistlivet ditt, hvordan du skriver låtene dine?
-Jeg har ikke skrevet noe om det enda, det kommer nok i fremtiden. Men vi har tre barn og jeg føler det er andre ting som er viktigere akkurat nå. Men den har gjort meg tryggere på meg selv, som gjør at jeg kan prate om troen, spesielt nå som jeg er blitt eldre.

Artisten Alejandro Fuentes forteller om sin voksende tro og sin relasjon til Troens Bevis sammen med Hans Martin Skagestad.

 

Hans Martin Skagestad, hva tenker du at samarbeidet med Alejandro betyr for Troens Bevis og Ingen Utelatt?
-Jeg tror det er enormt viktig fordi vi i Norge trenger stemmer som han. Der man er åpen om sin tro. Det er jo ingen som har forstått alt. Men vi kan allikevel være åpen og dele vår tro, det tror jeg er veldig viktig. Jeg syntes jo det er fantastisk at Alejandro vil være med og støtte oss, han har jo vært med på en del ting, han er en kjent stemme og han når mennesker som ikke jeg når. Det trenger vi, og det å kunne ha det samarbeidet er jeg veldig glad for. Også er jeg veldig glad hver gang en person som er profilert er åpen om sin tro. For i Norge er det jo litt slik at vi skal holde igjen troen vår. Det synes jeg er veldig dumt, for det kan faktisk hjelpe andre som har en tro til å tørre å åpne seg opp for den troen som man har.

Alejandro lytter til Hans Martin, nikker og legger til:
-Hvis du tenker USA eller Latin Amerika, der jeg kommer fra, så er det helt vanlig å stå frem med sin tro. Slik er det jo ikke her, men det begynner å bli bedre, og da kan jeg være en del av det.

Og da tenker du at du kan være med å dele troen din fra scenen?
-Ja absolutt, for der går jeg inn i en lovsangs sjanger og kan dyp dykke litt mer i den sjangeren.

Hans Martin legger til at han opplever det som fantastisk når artister og andre kjente vil bruke sin innflytelse til å løfte frem Guds kjærlighet for alle mennesker.

-Uansett om vi er født litt annerledes, er alle mennesker elsket like høyt og skapt av Gud. Da synes jeg det er fantastisk å ha stemmer i Norge som løfter det frem. Det er jo noe av det fine med Ingen Utelatt, det blir et samlingspunkt for mange fra helt ulike bakgrunner.

Se sofapraten med Alejandro Fuentes og influenser Monika Nyhus og hør dem synge under kveldsmøte 11 juli 2024.

Kilde: Troens Bevis bladet for september, 2024

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen

 

 



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter