Kalt til å være i Gaza

– Noen ganger spør folk meg hvorfor jeg er i Gaza. Jeg sier at jeg tror Gud har kalt meg og familien til å være her, sier Hanna Massad, baptistpastoren i Gaza, som får underhold fra Troens Bevis partnere.

 

Hanna Massad er pastor for Gazas baptistmenighet, som er byens eneste evangeliske forsamling. Hans kone Suhad er leder for bibelselskapet i Gaza, der de også har en bokhandel. Hannah har i flere år mottatt støtte fra Troens Bevis partnere gjennom Innfødt Evangelist Misjon. Den støtten er med på å gjøre det mulig for han og familien å virke i den tjenesten som de føler at Gud har kalt dem til i Gaza.

Familien er i en heldigere posisjon enn de fleste andre i byen, da Hannah har amerikansk pass og familien har anledning til å forlate Gaza om de vil.

– Men jeg tror Gud har kalt meg til å være her. Jeg tror på Hans løfter om at jeg ikke er alene. Jeg tror også at om jeg er i Guds vilje vil selv det verste stedet på jorden være det beste stedet for meg. Og hvis jeg er ute av Guds vilje vil selv det beste stedet være miserabelt for meg, mener han.

Han forteller at situasjonen i Gaza blir vanskeligere for hver dag fordi grensene er stengt og forretningene får ikke tak i varer. Dermed blir det ennå vanskeligere for familier å få tak i mat til barna sine. Han tror arbeidsledigheten nå er på over 70 prosent.

Fordi de lever i isolasjon fra resten av verden er det flere medlemmer i menigheten som opplever vanskelige situasjoner.

En ung kvinne som skulle reist til USA for å gifte seg i juni er fremdeles i Gaza. En annen mann har vært atskilt fra sin kone som dro til Vestbanken for å få deres første baby for 7 måneder siden. Hun får ikke komme inn i Gaza igjen, og han får ikke forlate byen.

Ellers får menigheten lov til å forsette med de forskjellige aktivitetene sine og de er fri til å ha møter, men de er usikre på i hvilken grad det er trygt å drive utadrettet virksomhet. De håper nå på å bygge en egen hall for barnearbeidet. Det vil bli en lekeplass på utsiden og søndagskole og andre aktiviteter inne i hallen i løpet av uken. Mat og medisin-hjelpen menigheten driver overfor Gazas befolkning forsetter som før.

– Takk for at dere står sammen med oss i bønn og at dere er våre venner, sier Hannah og takker spesielt på vegne av barna deres Joyce og Jolene og hans kone Suhad.

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter