Historisk kveld da Rune Edvardsen utpekte sin etterfølger: HANS MARTIN & RUNE I TOSPANN FOR TROENS BEVIS

Onsdag kveld ble Hans Martin Skagestad bedt for og innsatt som leder for Troens Bevis, sammen med hovedansvarlig, Rune Edvardsen. Stafettvekslingen er i gang, og de to skal jobbe side om side de kommende årene.

av Harald Mydland

Møtet onsdag kveld i stevneuka hadde historiske overtoner og dimensjoner av de sjeldne. En meget sterkt beveget Rune Edvardsen tok først et historisk tilbakeblikk, hvoretter han introduserte sin avtaker, som leder av misjonsvirksomheten til Troens Bevis Verdens Evangelisering de kommende årene.

Sammen oppnår vi mer
-Jeg har aldri hatt det så fint noen gang som nå i mitt liv, begynte Rune. Jeg er veldig opptatt av å se andre lykkes. Samarbeid er noe av forutsetningen. Selv om jeg på en måte hadde forberedt meg i flere år, var jeg egentlig ikke skikkelig forberedt da min far reiste herfra. Han skulle jo ha levd i mange år til.

-Men det at folk kom og hjalp til den gang, det er grunnen til at vi kan stå her i dag, og ser at dette har gått greit. Dette er noe av fokuset for denne kvelden. La oss se mulighetene i hverandre.
La oss bakke hverandre opp i vårt felles oppdrag.

-Nå skal vi gå inn i kveldens hovedtema, fortsatte Rune. -Jeg har hatt dette i meg ganske lenge. Jeg satt her og tenkte at det egentlig er lenge siden jeg har kjent sorg over faren min, men jeg kjente det i benken i dag.

-Sist gang jeg var i samme rom som ham, lå han her på plattformen i en stor begravelse. Han gikk foran; vi andre kom inn på arenaen litt senere. Ofte er det noen som har gått en vei først. Det skal holde oss litt ydmyke, og bevare oss i takknemlighet.

En meget sterkt beveget Rune Edvardsen tok først et historisk tilbakeblikk, hvoretter han introduserte sin avtaker, som leder av misjonsvirksomheten til Troens Bevis Verdens Evangelisering de kommende årene.

 

Partnerbrev fra Aril Edvardsen
Rune fortsatt med å lese et brev som Aril skrev i 2007, året før han døde. I brevet poengterer Aril at Gud er generasjonenes Gud, og at Han i hver generasjon tar seg ut nye tjenere. Aril gir en oppdatert status over virksomheten til Troens Bevis, og løfter opp Runes stadig mer innflytelsesrike tjeneste utover verden.

«Rune og hans medarbeidere har nå overtatt roret i Sarons Dal. Rune skal være fanebæreren. Dette skjer ikke fordi han er min sønn eller av dynastiske grunner, men på grunn av den salvelse Gud har overøst over hans liv», skriver Aril blant annet, og minner om de alvorlige komplikasjonene som Kari var utsatt for, i forbindelse med Runes fødsel.

Men Aril fikk ordet: «Og Gud var med gutten!», og han gledet seg over Runes framgang i tjenesten. Han ba misjonspartnerne bakke ham opp, og be for Rune, hans familie og virksomheten ut fra Sarons Dal.

Rune Edvardsen forteller hvordan han fikk sitt eget kall til Troens Bevis, før han gir staffettpinnen videre til Hans Martin Skagestad.

 

Kallet er her
-Jeg fant dette brevet for ett år siden. For meg ligger det noe bekreftende og store bønnesvar i brevet, fortsatte Rune, med tårevåte øyne. På det tidspunkt brevet ble skrevet, så jeg lite av det jeg nå ser etter alle disse årene. Mange andre kunne ha tatt denne jobben. Men det som skjer kort tid etter at brevet ble skrevet, er at pappa dør.

-Mamma og pappa hadde fullført kampanje og er i Afrika. Jeg var i nærheten. Jeg har beskrevet opplevelsen i boka mi: Kallet er her! Der og da rammet alvoret ned i meg, innrømmet Rune, og skildret den hjerteskjærende og uvirkelige opplevelsen, da han og Kari befant seg i rommet der Aril lå. Det var en svært uverdig setting!

-Jeg så verdens største vitnesbyrd stå foran meg: Min egen mamma! Der holdt troen hennes, ja, det var kanskje det eneste som holdt akkurat då. Hun ser på meg og sier: Kjenner du det? Jeg kjente det slik at det ristet i hele meg.

-Jeg kjente kallet lå der. Mamma sa: «Rune, hvis du tar imot det nå, så blir du aldri den samme.» Jeg skjønte at ingenting ville bli som før, men jeg var livredd og følte meg liten. Jeg trodde ingen av dere partnere ville tro på meg.

Det ble en følesesmessig sterk markering på plattformen med både Edvardsens og Skagestad sin familie idet Hans Martin Sikagestad takker ja til å føre misjonkallet til Troens Bevis videre.

 

Rune pekte på sin avtaker
-Jeg gav Gud 365 dagers «prøvetid!» Går det nedover, da er det ikke meg. Men det gikk bare oppover. Det var bare å legge seg på Jesus! Jeg sa det samme andre og tredje året også. 365 dager til! Og Gud har bare fortsatt med å bekrefte.

-Men jeg har tenkt på hvordan dette arbeidet skal tas videre. Jeg har passert 60, og har lyst til å stå sammen med noen. Jeg har ikke sett så mange i Norge, men har vært sammen med en mann i 12 år. Hans Martin Skagestad!

-Jeg skal ikke overlevere noe i dag, men har lyst til å si til deg, Hans Martin: Jeg har lyst til å stå sammen med deg resten av livet! Jeg er veldig glad i denne mannen og hele familien hans. Jeg har sett hans trofasthet og måter å takle mennesker på.

-Hans Martin vil være min medspiller på en mye sterkere måte framover. Tusen takk for at du vil stå sammen med meg og drive dette arbeidet videre. Vi står trolig overfor de viktigste tidene i Troens Bevis, med større muligheter enn noen gang, understrekte Rune.

Familie og ledelse var med å be for Hans Martin Skagestad da han ble innsatt i sin nye lederposisjon i Troens Bevis.

 

Forbønn og innvielse for Hans Martin
Hans Martin kvitterte med å understreke at han ville stå sammen med Rune. Ingen har trodd på ham som Rune, og ingen har gitt ham slike muligheter.
-Jeg har bestemt meg for å gi mitt liv til dem som aldri har hørt om Jesus. Men også det at vi trenger å vinne den neste generasjonen for misjon. Vi tror at det skal gå fra slekt til slekt. Jeg har stor tro på at den neste generasjonen kommer til å forandre denne verden.

-På de 15 årene vi har hatt planetene i Sarons Dal, har 15 000 barn og unge vært innom! De som var på de første planetene, er nå medarbeidere for sine barn. Troene Bevis og Sarons Dal har preget kristen-Norge i flere generasjoner.

Til sist i møtet kom Hans Martin fram, sammen med sin kone, og en gruppe forbedere med Kari Edvardsen i spissen. Kari bekreftet at dette som hendte denne kvelden, sa «Amen» i hennes hjerte, hvorpå gruppa ba og innviet Hans Martin for den viktige oppgaven han nå går til.

Se alle møtene fra Sommerstevnet her

Kilde: Troens Bevis bladet for september, 2023

Les partnerbrevet fra Aril Edvardsen i Septemberutgaven av Troens Bevis bladet

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter