En kamp om Indias sjel

Troens Bevis har fått flere krisepregede e-poster fra nasjonale misjonærer i India som forteller om voldelige episoder og trosforfølgelse. Korrespondenten for en av Englands største aviser kaller forfølgelsen en kamp over Indias sjel.

 

Av Bente Rognmo Thakre

De siste månedene har en sterk forfølgelse av kristne spredt seg over 6 av Indias stater. Voldshandlingene denne gangen ble utløst 23. august da en hindu prest som kjempet mot retten for hinduer til å skifte tro, ble skutt. Nå er det rapportert offentlig om 59 kristne som er torturert og drept og en rekke kirker som er brent.

En nasjonal skam
Da Indias statsminister besøkte Marseille i Frankrike i slutten av september ble han kritisert av EU myndighetene og den franske presidenten for voldsbølgen kristne i India nå opplever. Statsminister Singh svarte med å si at han betraktet volden mot de kristne som ”en nasjonal skam”  , og han forsikret den franske presidenten Nicolas Sarkozy at minoritetsgruppene skal fortsette å ha rett til å utøve sin tro, inkludert misjonering, i verdens største demokrati.

De indiske gudene vil ikke forsvinne
Avisen Guardiens korrespondent i sør Asia, Randeep Ramesh, kaller konflikten som nå pågår en kamp om Indias sjel.   
-Religion har dype røtter i dette landet med en milliard mennesker. I motsetning til Europa, vil ikke de indiske gudene forsvinne i en tåke av rasjonell tankegang, skriver han.

Vil ha ett nytt Hindustan
Det hindu nasjonalistiske partiet, BJP, vil at India kun skal være for hinduer, som de mener var den opprinnelige religionen i landet før muslimene og britene kom. Men kristne i India kom lenge før britene, og en av de eldste menighetene i Chennai, eller Madras, som byen før het, kan spores direkte tilbake til Jesu disippel Thomas.

Frykter antall kristne
I dag er det et mønster blant kristne som gjerne går igjen, de fleste prestene kommer fra den øvre Brahmin kasten og de fleste menighetsmedlemmene er fra de kasteløse. Ekstrem Hindu sinne bunner i en frykt for at Indias økonomiske fremgang også vil føre til en eksplosjon av kristne blant millionene av de kasteløse i landet, som igjen kan føre til en ”religiøs maktovertagelse” slik Sør Korea opplevde på 1960 tallet, forklarer Randeep. På 1960 tallet opplevde Sør Korea en enorm vekkelse som varte frem til 1980 årene.  Bortimot 1/3 av sørkoreanerne er nå kristne. Seoul har 10 av verdens 11 største menigheter, og det er bare USA som sender flere misjonærer til andre land enn Sør Korea.
Opplever kampen på kroppen
Mange av Troens Bevis sine nasjonale misjonærer i India opplever i dag kampen om Indias sjel på kroppen. Den innfødte misjonæren Matthew fra Andaman øyene opplever konkret forfølgelse og lever i frykt etter at han er blitt offentlig kjent som leder for nødhjelpsarbeidet etter Tsunamien på øygruppen. Mange i flyktningleirene har tatt imot evangeliet etter å ha vært i kontakt med Matthew og de andre i teamet. Lokal media har feilaktigbeskyldt han for å ”betale” hinduer for at de skal omvende seg.  Dette med betalte omvendelser er for øvrig en gammel myte om kristne som sporadisk dukker opp over hele India.

20 nye misjonærer
Troens Bevis har i dag flere indiske nasjonale misjonærer som trenger underhold.
Etter Rune Edvardsens siste kampanje i dette landet ble det plantet 20 nye menigheter på 4 dager. Pastorene for disse menighetene virker som nasjonale misjonærer og trenger støtte inntil menighetene kan bli selvunderholdte.



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter