Husk de kristne i Gaza

Fra Gaza ber Troens Bevis sin nasjonale misjonær, pastor Hannah Massad, om bønn og styrke for seg selv og familien til å tjene menigheten i denne vanskelige tiden.

 

Etter de siste dagers maktkamp mellom Fatah og Hamas i Gaza, der Hamas nå har tatt makten i Gaza by, og Fatah holder Vestbredden, er det spesielt vanskelig for de kristne.

Allerede 18. mai, rett før de alvorligste sammenstøtene i Gaza tok til, fikk Troens Bevis en melding fra baptistpastor Hannah Massad der han fortalte at det amerikanske konsulatet hadde oppfordret ham og familien til å forlate byen, da de har amerikanske pass.

– Men uten å nøle sa jeg nei. Det er her vi føler at Gud vil ha oss på dette tidspunktet, og det er et privilegium å få være i Guds vilje, sa han.

Måtte avslutte møtet på grunn av skyting
Denne helgen gav pastoren lyd fra seg igjen der han forteller om vanskelige og farlige dager.

– Sist søndag fikk jeg ikke holdt ferdig prekenen min da de begynte å skyte rett ved kirken vår. Forsamlingen ble redd og urolig så vi avsluttet møtet.

Den kvelden ble hele situasjonen mer alvorlig, og leiligheten til en av menighetsmedlemmene ble truffet av en bombe. Han ble bare lettere skadet og heldigvis kom resten av familien uskadet fra hendelsen, forteller Hannah.

Ble frastjålet utstyr
Hannah forteller  at lokale politistyrker brøt seg inn i menighetslokalet deres for å bruke det som utsiktspunkt. Da Hannah sjekket lokalet senere var PC’en, høytalere og høretelefoner for tolking under møtene, til en verdi av 4000 dollar borte.

– De fleste i Gaza venter og ser hva som nå skal skje. Ingenting er opplagt. Alle grensene er stengt og vi føler vi er i verdens største fengsel, sier han.

Det er nå kommet meldinger om at Israel åpner grenseoverganger for at nødhjelp skal kunne komme inn i byen.

– Vær så snill å be om at Gud vil fortsette å bruke oss til å reflektere Hans kjærlighet i Gaza, og at jeg vil få styrke til å være pastor for folkene mine i denne vanskelige tiden, avsluttet Hannah Massad, men legger til:
– Og be for barna våre som lider av traumer på grunn av all skytingen. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter