Tar nødhjelp og evangeliet til urstamme fra Nicobarøyene

Troens Bevis sin innfødte misjonær på Andamanøyene forteller at det midt i flomkatastrofen har åpnet seg en mulighet til å ta nødhjelp og evangeliet til en av urstammene på Nicobarøyene som har levd helt isolert fra omverdenen.

 

Mathew Varughese, Troens Bevis sin nasjonale misjonær på Andamanøyene, forteller at han nå for første gang har fått en anledning til å ha kontakt med Nicobarfolkene fra Nicobarøyene.

Nicobarfolkene er en av 6 opprinnelige urstammer som er beskyttet under ”Tribal Protection Regulations of the Government of India”. Ingen har lov til å dra til Nicobarøyene og oppsøke disse stammene. Mathew Varughese, som har fått støtte fra Troens Bevis siden 1996, og plantet over 15 menigheter på Andamanøyene, i tillegg til å drive et barnehjem med 70 barn, har i flere år ønsket å ta evangeliet til de opprinnelige urstammene på Nicobarøyene, men har vært hindret av det strenge lovverket.

– Men, forklarer Mathew, etter flomkatastrofen er det nå flere tusen Nicobarfolk som har kommet fra forskjellige øyer og er plassert i flyktningleire. Hovedleieren er kun 5 km fra hans kontor.

– Hver dag besøker jeg dem og spør hvordan de har det. I tillegg til mange andre behov, har de spurt om å jeg kan skaffe dem et TV-apparat.

– Jeg føler Gud har talt til meg om at nå er tiden inne til å rekke ut til dem med Hans kjærlighet. Så jeg skal prøve å skaffe dem et TV-apparat slik at vi også kan gi dem Gospelprogram og andre åndelige program. Hver kveld kommer jeg til å gå og holde et lite bønnemøte og søndagskole for barna.

– Slik håper jeg at det vil også være mulig å ta evangeliet til tusenvis av Nicobarfolk, som det ellers er helt forbudt å ha kontakt med.

Nødhjelp hindres av krokodilleangrep
Ellers beskriver Mathew situasjonen på Andamanøyene som fortsatt svært alvorlig.

– Alle på de små Andamanøyene – til øygruppene i sør, er fremdeles helt isolert. Myndighetene har begynt å fly folk ut med helikopter og plassere dem i forskjellige skoler her på hovedøya. Men fremdeles er det mange folk igjen på øyene som holder sammen i grupper og er grepet av forferdelse og frykt. Myndighetene prøver å frakte ut litt mat og korn til disse folkene, men fordi flere av broene har brutt sammen, kan de bare ta seg frem med små båter, som er farlig på grunn av alle krokodilleangrepene.

Spør etter baby-mat
Som et første sted steg har vi gitt 25.000 rupees til øyeblikkelig nødhjelp. I hver flyktningleir vi besøker spør folk etter klær, bleier, babymat, tørrmat, tepper, olje, matter, såpe, myggnett, m.m.

I tillegg til å dele ut nødproviant, vil vi gjerne hjelpe på en permanent basis ved å gjenoppbygge en landsby med hundre familier, som nå er totalt ødelagt.

– Støtten vi får fra dere vil uten tvil gi oss en viktig rolle i å gjenoppbygge disse øyene, forteller Mathew. – Vær så snill å be at Gud vil gi oss nåde og evne til å hjelpe i denne situasjonen.



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter