Aleksandra: Elsker å dele vitnesbyrdet sitt

Etter et utagerende tenåringsliv, et tre ukers ekteskap og en følelse av at Gud sviktet henne, kjenner Alesandra(26) i dag på et sterkt misjonskall. -Det er det jeg lengter etter mer enn noe annet. Det å se at mennesker får et nytt liv når de blir kjent med Jesus og blir frelst! Akkurat slik jeg fikk.

Aleksandra besøkte Troens Bevis sammen med Filadelfia Bibelskole i januar. I dag formidler Aleksandra sin historie med glede, enten hun er på jobb eller privat. Etter to år på bibelskolen har hun i år jobbet femti prosent med elevene og femti prosent i service kontakten til Filadelfia menigheten i Kristiansand.  Det er en tjeneste der hun er med på matutdeling og hjemmebesøk.

Ifølge Aleksandra er det flest muslimske flyktninger som henter mat og ønsker besøk. Hun er ikke redd for å dele sitt vitnesbyrd når anledningen byr seg, og sier at muslimene de er i kontakt med behandler henne med respekt og lytter til det hun forteller dem.

Aleksandra er ikke i tvil om at hun har funnet sitt livs oppdrag. Det er ikke geografisk betinget, og handler om å dele sin tro med andre.
-Jeg kjenner veldig sterkt på et misjonskall. Nå skal jeg reise ned til Tyrkia et halvt år for å hjelpe en norsk misjonær familie der. Jeg vet at det blir mye praktiske oppgaver, men ønsket mitt er at jeg skal få dele historien min med andre der nede. Jeg elsker å dele vitnesbyrdet mitt!

Tverrkulturell
Aleksandra vokste opp med en norsk mor og en muslimsk far fra Somalia. Foreldrene gikk hver sin vei, og selv endte hun opp i fosterhjem fra hun var 12 år gammel.
-Det var en vanskelig tid for meg med mye utagerende oppførsel. Når jeg kom i fosterhjem nummer to som 14-åring, fikk jeg dårlige venner og begynte å drikke og røyke hasj. Jeg fortsatte med den livsstilen til jeg ble frelst. Begge fosterhjemmene var gode, og når jeg begynte å feste, var de der for meg. Hentet meg, fulgte meg opp og passet på meg. Også etter at jeg flyttet ut for å begynne på videregående, var de der for meg. Så det var veldig godt midt oppe i alt.

Nicky Cruz
Etter ett år på Tangen videregående i Kristiansand, bestemte hun seg for å bytte linje, og kom inn på den kristne videregående på Vennesla. Den ligger rett ved den lokale Filadelfia menigheten. Kort tid etter skolen begynte, talte Nicky Cruz på et møte i menigheten den 14. sept. 2013. Den kvelden gav Aleksandra sitt liv til Gud.
– Jeg var helt på bunnen da jeg ble frelst. Jeg var 18 år gammel, og jeg trodde på ånder. Jeg hadde hatt mange skremmende opplevelser med åndeverdenen, spesielt når jeg ruset meg. Så jeg ble redd. Da begynte jeg å ruse meg for å døyve frykten, ikke for å ha det gøy lenger. Jeg følte meg mislykket og tom. Da jeg ble frelst, ble jeg sykt brennende i troen min, og var nok ekstremt slitsom, ler hun.

-Spesielt for pappa, som er muslim. Men han så forandringene hos meg. I dag er han glad på mine vegne, og støtter meg så godt han kan, legger hun til.

Ny smell
Men så gikk Aleksandra på en ny smell. Hun giftet seg da hun var 20 år med mannen hun trodde hun skulle dele resten av livet sammen med. Men etter tre uker var ekteskapet over. Mannen trakk seg.

-Han fikk egentlig kalde føtter før vi giftet oss, men da det var så nærme bryllupet, våget han ikke å trekke seg. I stedet kom bruddet rett etterpå.

-Heldigvis hadde vi ikke rukket å bo sammen. Vi hadde vært på reise, og var ikke kommet inn i det vanlige hverdagslivet enda. Så i ettertid er jeg takknemlig at når det først skjedde, så gikk det så fort.

Men i kaoset som fulgte, var det ikke bare mannen sin hun mistet, tillitten til Gud fikk også en alvorlig knekk.
-Så jeg begynte å drikke og feste som jeg gjorde før jeg ble frelst. Folk rundt meg var jo også i sjokk på mine vegne. De visste ikke hva de skulle si. Men jeg fikk mye omsorg og varme hilsener. En av dem var fra Jesaja 54. Da jeg leste det kapittelet, kom troen tilbake, spesielt gjennom disse ordene:

«For Herren har kalt deg, du er som en forlatt, sorgfull kvinne. Du var som en ungdommelig kvinne som ble forlatt av sin ektemann. Du er valgt av Meg, sier Herren din Gud.
«Du har vært ute i hardt vær du som har vært kastet hit og dit av stormen uten å bli trøstet. Jeg gir deg en trygg grunn med byggesteiner av edelsteiner som safirer»

Da skjønte jeg at Gud så meg og at Han var med meg gjennom stormen jeg stod i. Så Gud bygget meg opp igjen.»

Misjonskall
I tiden fremover fikk Aleksandra solid støtte fra venner og voksne ledere i menigheten hun gikk i. Blant annet søkte hun legedom for sårene livet hadde gitt henne.
– Jeg flyttet inn sammen med to kristne jenter. Det betydde veldig mye for meg. De kristne vennene ble familien min. Da jeg gikk på bibelskolen skjedde det mye. Jeg følte at Jesus snakket til meg gjennom Bibelen, og jeg fikk en skikkelig forsoning med min eks mann, og en enda sterkere relasjon med foreldrene mine.
Foreldrene mine har akseptert at jeg er en kristen. De ser livet mitt og at jeg har det bra.

-Nå er jeg veldig takknemlig for at jeg har hatt gode voksne ledere rundt meg på bibelskolen og i jobben min. Det har betydd mye for min tro og vekst.

Hvordan opplever du å komme hit til Troens Bevis?
-Det er veldig spennende å høre hvor mange som blir frelst. Det er det jeg lengter etter mer enn noe annet. Det å se at mennesker får et nytt liv når de blir kjent med Jesus og blir frelst! Akkurat slik jeg fikk.

Se Aleksandra fortelle historien sin på Youtube kanalen Encounter.

Les også: Her ser vi tro og handling

Kilde: Troens Bevis bladet for mars, 2022.

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter