Misjonsreise gav to unge gutter en ny visjon for hva som også er mulig i Norge

Kasper Gulli (19) og Isak Drangsland (20) fra Lindesnes la begge ut på et misjonseventyr denne våren. Det hele begynte under Troens Bevis sin evangelistsamling i Bangkok i januar.  I mars var de to av lederne på en tentroleir for 70-80 unge på Solstrand i Listerregionen.

-Så snart seminaret i Bangkok var over, dro jeg og Kasper med buss til Laos for å besøke Troens Bevis sin feltleder og se på misjonsarbeidet, forteller Isak Drangsland.

Han og Kasper Gulli tar en kort pause på tentroleiren de er med og leder mens vårsolen varmer opp benken som de sitter på. Rundt på området holder 70-80 tentro-elever (konfirmanter) fra Arendal til Flekkefjord på med lag konkurranser. Både Isak og Kasper er bevisste på hva de ønsker å satse på fremover.

-Jeg er blitt med i Troens Bevis sitt opplegg for unge forkynnere, der vi nå er rundt 15 som får reise rundt og tale, inspirere til misjon og fortelle litt om arbeider til Troens Bevis. I tillegg jobber jeg som leirkoordinator på Solstrand camping , som er grunnen til at jeg er her på leiren nå, og som vikar på en barneskole.

Mellom 70 og 80 ungdom fra store deler av Sørlandskysten deltok på tentroleiren i mars. Leiren var en god blanding av undervisning og aktiviteter. Her fra team challenge konkurransen.

 

Tentro leiren hadde samlinger morgen og kveld, og flere av de unge gikk frem til forbønn.

 

Kasper, derimot, legger ikke skjul på at han ikke har ambisjoner om å bli en fulltids forkynner. Hans drøm er å lede mindre grupper med unge og å ha de gode personlige samtalene om liv og tro.

-Jeg vokste opp i en kristen familie, men på ungdomsskolen ble jeg lett fristet og var med på en del sprell. Min redning var at jeg begynte på den kristne videregående skolen i Lyngdal, der de eldre unge viste at vi kunne ha det gøy som kristne. Det gjorde at jeg fikk et helt annet syn på troen. Flere av de eldre brukte tid på oss som var yngre, og det betydde enormt mye for meg.

-Jeg tror at det å bruke tid på de yngre er nøkkelen til det meste, legger Kasper til.

Kapser og Isak fikk blandt annet besøke et misjonsforetak der en kristen landslagsspiller har startet egen fotball misjon for ungdom.

 

Hva skjedde videre da dere dro fra Bangkok i januar?
-Vi besøkte Kingphet, Troens Bevis sin feltleder i Laos, som vi hadde blitt litt kjent med under samlingen i Bangkok. Jeg hadde ikke hørt så mye om dette landet på forhånd. Det var tydelig at de var ikke så vant til turister, i hvert fall ikke der vi var. Vi fikk også besøke en fotball tjeneste som en landslagspiller i Laos har startet blant unge.

Det var fantastisk å se hva dette arbeidet betyr for de yngre, samtidig som de fikk høre evangeliet. Superspennende å se. Så reiste vi ut på landet med Kingphet opp til en landsby. Der besøkte vi en skoleklasse der læreren var kristen.

Vi fikk fortelle om Norge, og dele vitnesbyrdet vårt på slutten. Elevene var veldig mottagelige, og det var 18 som responderte ved å rekke opp hånden for forbønn og frelsesinnbydelsen!

18 unge i en klasse Isak og Kasper besøkte ønsket forbønn.

 

Hva overrasket dere mest med besøket i Laos?
-Det var nok det å se hvordan evangelistene jobbet i et kommunistisk land, svarer Isak.

-Det er noe helt annet når en møter dette arbeidet der ansikt til ansikt og skal gjøre det selv. Det som gjorde mest inntrykk på meg var å se evangelistenes villighet til å gjøre hva de kan få til for å nå mennesker med evangeliet. Selv om det er mange restriksjoner, prøver de å finne de små smutthullene, men de blir jo allikevel forfulgt for sin tro. Evangelister møter på mange ulike forfølgelser, både fysisk og psykisk, og at kan f. eks. bli kastet ut av landsbyer.

Her besøker Isak Troens Bevis sin feltleder i Indonesia.

 

Men så reiste dere videre for å besøke Troens Bevis sin feltleder som bor i Chaing Mai og hans sønn Benjamin, som dere også traff i Thailand?
-Det var nok det som gjorde mest inntrykk på meg, forteller Isak.

– Da vi bodde hos denne familien, tok Benjamin oss med ut på skoler og til menigheter der vi fikk dele evangeliet og be med folk. Vi så flere sterke helbredelser. Bl.a. en tenåring med en brukket ankel som vi ba for. Han ble helbredet, og dagen etterpå spilte vi basketball og dagen derpå fotball. Vi fikk selv se at han ble helt frisk.

Isak legger til at de fikk også høre flere historier fra misjonsfeltene som de aldri vil glemme.

-Det gjorde inntrykk å høre prisen som evangelistene betaler for sin tro. Vi fikk høre hvordan de var blitt mirakuløst reddet ut fra situasjoner der de var blitt tatt og arrestert. Vi fikk høre hvor lydige de er og hvor mye det koster å følge Jesus, selv om de står i en sterk tjeneste.

Mens de var i Thailand, fikk de også besøke en skole for barn og unge som er flyktninger fra Myanmar. Og under skolebesøk i Batu Malang i Indonesia var det 450-500 elever som ønsket forbønn og responderte på evangeliet.

18 unge i en klasse Isak og Kasper besøkte ønsket forbønn.

 

Hva har denne reisen betydd for dere?
-Jeg har fått se utfoldelsen av tro i flere forskjellige land. Det har gjort sterkt inntrykk. I Norge tar vi ting litt for gitt. Der nede er de helt avhengig av troen sin i sitt daglige liv, for å få det de trenger, forklarer Kasper.

-Det har ført til at jeg har startet opp en guttegruppe i menigheten vår på Svennevik. Jeg har hatt flere taler og har startet mye gøy siden vi kom tilbake. Jeg skal bl.a. arrangere leirer og ungdomssamlinger til sommeren. Også skal jeg være med og starte opp en mannsgruppe i menigheten.

Kasper begynner også som miljøarbeider på den kristne videregående skolen i Lyngdal fra høsten. Der skal han være med lederne og følge opp en mannsgruppe som kaller seg for «Krigerne».

-Det er et sted der gutter kan komme sammen og dele hva de tenker, og hva de gjør. Det er det et stort behov for. Det er sykt mange unge gutter som sliter med depresjoner. Jeg ønsker å vise dem at Gud har kontroll og kan hjelpe dem.

Så skal jeg videre på en DTS med Ungdom i Oppdrag fra januar. Ellers reiser jeg hjem hver helg for å hjelpe til i menigheten vår på Vigeland.

Tenro elevene på Solstrand har det gøy på en trampoline.

 

Men nå sitter vi fremdeles her i solsteken på Solstrand. Hva tenker dere tentroleirene betyr for de unge her i Norge?
-For mange av dem er det ikke tvil om at leiren blir et avgjørende vendepunkt. Det er på leir at de fleste unge tar sitt standpunkt. Og det ser vi her også. Mange fra de lokale menighetene gikk frem til forbønn på lørdagskvelden, det var veldig sterkt å se!

 

Kilde: Troens Bevis bladet for mai, 2024

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter