Ungdomsvekkelsen fortsetter i India

Vi befinner oss mitt i hjertet av Ongole. På stadion samles tusenvis av mennesker. Den fargerike scenen gjenspeiler det fargerike India. Akkurat her skal mirakler skje denne helgen.

Biskop Ernest Komanapalli i Manna Ministries introduserer gjestene fra Norge. Rune Edvardsen og bandet blir omtalt som en velsignelse for India. I 2002 startet Troens Bevis sin nye storsatsing i landet etter at Aril Edvardsen ledet ett stort arbeide i landet over en rekke år. Over 200 menigheter med opptil flere hundre medlemmer hver er blitt plantet som følge av denne nye storsatsningen. Ongole er by nummer 20 som besøkes i starten av 2011. Nå er målet 10-15 nye menigheter i Ongole.

En engasjert gjeng entrer scenen. Rune sjarmerer med sine replikker.
– Da jeg vokste opp, likte ikke mamma at jeg spilte rock´n roll. Nå er jeg voksen og gjør som jeg vil. Men dere må love meg at dere ikke fortelle noe til min mor, smiler han.

Jango drar i gang på trommene. Konserten er i gang. Tusenvis av indere sitter med store øyne og ører. Forsamlingen inviteres frem til scenen, for nå blir det rock´n roll. Ungdommer løper frem til scenekanten.  Etter et par sanger, kjenner Rune at forkjølelsen han har slitt med noen dager, lager trøbbel for stemmen. Før han gir seg helt, drar han i gang “Jesu nama modjajam”. Hele forsamlingen reiser seg og synger ut med alt de har. Imponert over teamet fra Norge som kan synge på telugu. Slik åpnes dører for forkynnelsen.

Urettferdighet
Byen vi besøker skal være en av Indias fattigste. En liten elite sitter på enorme ressurser gjennom gruvedrift der verdifulle skifer- og marmorsteiner utvinnes. Men rikdommen føres ut av byen, og i slumområdene bor de fattige arbeiderne under elendige forhold. Men jordgrunnen, som gir noen få slik velsignelse, fører også med seg en forbannelse for hele byens utvikling. Det finnes nemlig ikke ferskvannsgrunnvann, alt må transporteres til byen. Urettferdigheten er stor. De rike tjener pengene og investerer i egen interesse. Langs hovedveiene bor mennesker i skur med presenning til vegger og tak. Foreldreløse barn tigger i gatene, i håp om å få nok mat til de neste dagene. Den onde sirkelen forsetter. De fattige får mange barn, men klarer ikke å forsørge dem. Uten skolegang, har barna en håpløs fremtid og forsetter i sine foreldres fotspor. I sin desperate situasjon vokser mange opp til å bli kriminelle eller prostituerte.

Vi blir med Ernest Komanapalli til et nytt barnehjem som er under bygging, like ved det verste slumområdet. Manna Ministries har i mange ti-år drevet humanitært arbeid, parallelt med misjonsarbeid. 50 foreldreløse barn skal få hjelp. En ekstra etasje med plass til 50 barn til skal bygges, men pengene mangler foreløpig. Ernest Komanapalli forteller at over 200 foreldreløse barn lever på gata like ved. – Dette er de fattigste av de fattige, som har desperat behov for vår hjelp. Drømmen er å bygge en skole og en kirke i samme området, forteller han engasjert. 

Enkelt evangelium
Med gitaren på ryggen, går Rune i gang med kveldens budskap. Han har mye på hjertet. Vi blir tatt med inn i historier fra hans eget liv. Smerte han har følt, mennesker han har møtt. Historiene går over til et enkelt evangelium. Jesus som elsker alle mennesker, både rike og fattige, syke og friske.

Imponert
Åge Åleskjær, pastor i Oslo Kristne Senter og tidligere bibelskole rektor i Sarons Dal, er med til India for å delta på pastorseminar. Han er imponert over hvordan Rune bygger opp sine kampanjer.- Rune kjører på med musikk som varmer opp forsamlingen. Direkte fra musikken slår han til med et kjærlighetsbudskap som alle kan ta imot. Mennesker strømmer frem til alterkallet. Siste kveld var helt spesiell. En ubeskrivelig atmosfære la seg over forsamlingen, forteller Åleskjær. – Kampanjene til Rune er annerledes enn hvordan Aril gjorde det. Rune bruker mer musikk i sine kampanjer. Slik når han ungdommer og de som ikke kommer til en tradisjonell kampanje. Men evangeliet er det samme. Resultatene er imponerende, avslutter Åleskjær.

Solid oppfølging
Under alterkallet får alle utdelt et registreringskort. I etterkant av kampanjen besøker lokale pastorer de nye troende og inviterer dem til nye fellesskap. Slik plantes nye menigheter i byen. Brevkurset som Aril Edvardsen skrev, “Det Nye Liv”, brukes i år aktivt i oppfølgningsarbeidet. Under hele kampanjen kan alle skrive seg på en bestillingsliste. Store plakater er satt opp over kampanjeområdet som oppfordrer til å bestille brevkurset. 

1780 tar i mot Jesus

Urettferdigheten som skjer i Ongole gjør at menneskene er åpne for kjærlighetsbudskapet som forkynnes. Et fremmed budskap der alle mennesker har lik verdi. Uten kastesystem. Ingen straff for gjerninger gjort i et annet liv. Etter tre kvelder med musikk kampanje, er det 1780 nye troende i Ongole. Ernest Komanapalli utrykker stor glede over at teamet besøkte akkurat denne byen. Han tror det kommer til å ha en stor innvirkning i flere år.  En lokal pastor tar avskjed med teamet i det de går på nattoget som skal ta dem videre. Full av glede uttrykker han sin takknemlighet til gjengen for denne helga. – Dette betyr så mye for oss, sier han. – Det var utrolig mange ungdommer tilstede som vi aldri ser i kirkene. Han satser nå på å etablere fire nye kirker i byen. Ungdomsvekkelsen fortsetter for fullt i den indiske delstaten Andra Pradesh. 



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter