Gud er rettferdig

Har Gud favoritter? Er Gud så opptatt av hva vi mener om så mange ting? spør Rune Edvardsen.

Jeg tenker av og til på hvordan vi vurderer ting og hvordan det eventuelt passer inn i det store bildet.

Har Gud favoritter? Er det slik som vi tenker om endetiden, læren, kirken og kulturen det rette handlingsmønster etter Guds ord – eller er dette meninger og kultur vi har skapt?

Er Gud så opptatt av hva vi mener om så mange ting? Det tok lang tid før det ble skrevet bøker og kompendier av forskjellige bibellærere slik at påvirkningen til en hel kristen verden ble mulig. Det er kun de siste par hundre år at en person eller bevegelse kunne være influenser utover den ganske jord. Det skjedde etter at det ble frikirker og kirkesamfunn.

Er de kanskje ikke så viktige noen av de tema vi er svært opptatt av? Mens forkynnelsen av evangeliet kommer langt nede på prioriteringslista? Evangeliet er jo tydelig på at vi skal bry oss og ta oss av de lidende, fattige og syke.

Israel, abort og kjønn er toppsakene i dag, mens rettferdighetens Gud ser ut over hele jorden. Urett, skjev fordeling, vestens forbruk, milliarder fattige og flyktninger blir mindre viktige så lenge vi har gode fasiliteter og bekvemmeligheter her hjemme.

Gjennom flere tusen år er dette Guds plan: Alle folkeslag skal få høre evangeliet – og hvordan vi har forvaltet evangeliet overfor disse «mine minste små» blir da viktig.

En dag kommer Jesus igjen. Da blir det kanskje disse spørsmålene som blir avgjørende.

Kilde: Troens Bevis bladet for april, 2024

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter