Rekordstor forhåndspåmelding til barneplanetene i Sarons Dal

Etter rekordstor forhåndspåmelding til barne-og ungdomsplanetene ventes det 700 – 800 barn til Sarons Dal under sommerstevnet neste uke. Da kommer de helt fra Færøyene, begge Agderfylkene og Rogaland.

 Planetsjef Elin Fidjeland forteller at det i år har vært kjempestor pågang av forhåndspåmeldinger til barneplanetene, men sier at det fremdeles er fullt mulig for flere å være med på moroa neste uke. Registrering skjer søndag 15. juli og mandag 16. juli, og barna kan møte opp uten å være påmeldt fra før.

– Jeg merker det godt på foreldrene som ringer og melder på barna sine at de syntes opplegget vårt er helt topp, sier hun.

Planetene er en del av sommerstevnet i Sarons Dal, og er et ukelangt tilbud til barn fra 2-16 år. I tillegg til at barna får et gjennomført og profesjonelt opplegg, får foreldrene tid til å hygge seg på stevnet og delta på møtene. På denne måten blir hele familiens behov ivaretatt under stevne uken.

Gårdsbesøk på Øvre Haugland
– Nytt av i år er vel at vi legger litt ekstra trøkk på barneplanet aktivitetene til dem som er 8-9  år gamle, sier Elin.

Nytt i sommer blir også en dag med fullt gårdsbesøk og overnatting på Øvre Haugland gård i Kvinesdal for Kidz-planet.

– Planetene er nok kjempepopulære fordi de er en unik kombinasjon av møter tilpasset den enkelte aldersgruppen til gøye og spennende aktiviteter barna kanskje ikke gjør ellers i året, slik som det å stå på vannski, paintball og rafting, forklarer planetsjefen.

Trøtte men fornøyde
Men Elin legger til at aktivitetene naturligvis er tilpasset den enkelte aldersgruppen så det er ikke grunn til at foreldrene for de yngste skal bekymre seg!

– Reaksjonen på fredagen når alt er over er at de er trøtte og klare til å sove ut litt, men det er sjelden jeg hører noen som ikke allerede gleder seg til neste år.

Og nettopp det at det er så mange av barna som kommer tilbake år etter år er jo et godt tegn, mener Elin.

Det er barn påmeldt til planetene helt fra Færøyene selv om de fleste kommer fra Agderfylkene og Rogaland.

Party telt
– Jeg har også en hemmelighet eller to på lur, men det vil jeg ikke røpe hva er, sier planetsjefen lurt.

Men det hun kan røpe er at det blir satt opp et nytt partytelt med slush og lette snacks for Youth planet der ungdommene kan treffes når de er tilbake fra dagens aktivitet og frem til kveldsmøtet.

Spesielt for de litt eldre er det viktig med det sosiale, og de får utvilsomt både minner for livet og nye venner, mener Elin som har vært med å arrangere planetene siden 2003. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter