Nærmest knirkefri gjennomføring på Planetene

Med 1024 påmeldte barn og unge og 250 medhjelpere, har de tre første av totalt fem dager godt nesten smertefritt, sier en strålende fornøyd planetleder.

– Det har godt utrolig greit, sier planetleder Siv Camilla Ottesen etter er de tre første dagene med 1024 barn og unge som er med i organisert opplegg. Hun sier at kapasiteten er helt sprengt, og at de har allerede begynt å tenke på hvordan de kan gjøre plass til flere neste år.

Mens vi prater, piper og ringer mobilene hennes konstant.

– Du må først kjøre opp glutenfrie hamburgerbrød til Jonas, det glemte vi og de skal grille nå, sier Siv Camilla inn i mobilen, og oppfordrer medhjelperen til å ta med litt ekstra vannmelon på samme tid.

Hun forteller at hun har også fått veldig positive tilbakemeldinger fra foreldrene til barn som er på Planetene.

– Og flere gruppeledere har kommet bort til meg og sagt at «jeg tror jeg har fått verdens beste gruppe med barn i år».  Vi ser også at det er mange gruppeledere som ser og tar ennå mer ansvar enn forventet, og det imponerer meg virkelig, sier hun.

– Aktivitetene har glidd veldig godt, og med det fine været vi har hatt er de så klart ekstra gøy når det er bading og lignende på programmet, legger hun til.

Planetlederen kan også forteller at på møtene med Jarle Waldemar på JuniorPlaneten (9-10 år) har det vært en utrolig god stemning.

– Og Kåre og Janne Skuland gjør også en fantastisk jobb på barnemøtene med Miniplaneten (2-4 år) og Barneplaneten (5-8 år) om formiddagen i Sarons Dal-hallen. Ikke minst med alle sangene som ungene går og synger på i løpet av dagen.

Etter en liten tur innom samlingen kan undertegnede bekrefte at flere hundre barn satt musestille mens de fulgte handlingen i Lykkeborg som utspant seg på scenen.

«Kjærlighet er å sette andres behov først» summerer Kong Kvitekvast for barna og foreldrene før alle går videre til dagens aktiviteter.

– På KidzPlanet (11-12 år) har det vært fint å se at barna deltar i lovsangen på en ny måte. Ungene der har kost seg veldig på Villmark, Dans og Sport, forteller hun.

markus-2015-1

Markus Kvavik, årets Youth-pastor.

Mens vi prater kommer Youth-pastor Markus Kvavik fra YouthPlanet (13-18 år) bort for å fortelle planetsjefen om gårsdagen.

– Det var veldig mye ungdom som kom frem til forbønn, og mange har også tatt imot Jesus under møtene, sier han.  

Han forteller at temaet for samlingene er «Det Nye Livet».

En mor kommer bort etterpå og bekrefter det han sier; «undervisningen har vært veldig god. Han snakker om mobiler og datamaskiner og sosiale medier. Den verden som ungdommene i dag lever i og relaterer til. Han bruker uttrykk som ungdommene kjenner, slik som at Gud er mer enn en app som bare hjelper oss med et begrenset område, Gud er selve operativsystemet som kjører alt», forklarer moren.

Ellers har ungdommen på YouthPlanet travle dager med aktiviteter og felles overnatting. På torsdag har de leid Lista flyplass for dagen, der Youth-deltakerne skal grille og ellers gjøre spennende ting sammen.

For oss var minstemann på 12 veldig spent da han for første gang i dag skulle være med på rafting med gruppen sin på Kidz. Sist gang han var i en kano kom en edderkopp krypende opp beinet hans, noe som medførte at han sjøsatte seg selv i løpet av få sekunder. I dag var han mest opptatt av om det kunne være edderkopper i rafting båten. Det betvilte mamma sterkt, og en telefon fra bussen til minstemann bekreftet at alt var i skjønneste orden. Og når de yngste har det bra, har de voksne det også, noe som stadfestes av flere hundre foreldre i Sarons Dal denne uken. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter