Vellykket misjonstur har satt ungdommer i brann

– Det gøyeste de hadde vært med på, mente flere av de 12 ungdommene fra Flekkefjord og Kvinesdal som reiste på evangelisertingstur til Danmark i høstferien.

Teamleder fra Troens Bevis, Elin Fidjeland, var skikkelig imponert over den sporty innsatsen til de 12 ungdommene fra Flekkefjord og Kvinesdal som var med på evangeliseringstur til Danmark i høstferien.

– De var så tvers igjennom positive fra begynnelse til slutt at jeg er helt imponert, forteller hun. – Enten det var snakk om å vitne på gata eller ta oppvasken meldte frivillige i teamet seg med en gang.

Med Elin og to andre teamledere fra Flekkefjord i spissen, reiste ungdommene til den danske byen Nakskov, sørøst i Danmark. I samarbeid med en lokal menighet grunnlagt av Ronald Gabrielsen fra Lyngdal, ble det arrangert gatemøter på dagtid og konserter på kveldene. Ungdommene hadde lang tid i forveien forberedt seg på dans, drama og sjonglering før de reiste til byen som har 15 000 innbyggere, men bare i underkant av 100 aktive kristne.

– Vi var nok alle overrasket over at danskene var så åpne og enkle å prate med på gaten, sier Elin, – og overrasket over at det var så få av dem som senere kom på møtene, supplerer hun.

Hun legger ikke skjul på at Danmark er et tøft sted å reise til for å evangelisere.

– Disse ungdommene fikk være med på skikkelig pionérarbeid i sekulariserte Europa. Folk i Danmark er generelt åpne for åndelige ting og mange kaller seg kristne. Samtidig er det nesten like mange definisjoner på hva det vil si å være kristen som det er mennesker å snakke med.

Misjonsturen til Danmark var i utgangspunktet en premie til ungdomsorganisasjonen SNX i Flekkefjord. De vant konkurransen om flest medhjelpere under sommerstevnet i Sarons Dal.

– En av de viktigste hensiktene med en tur som denne er å gi ungdommene smaken på misjon og en brann de kan ta med seg hjem. Når en av ungdommenes spontane reaksjon var at ”dette kan vi jo gjøre hjemme også” føler jeg at vi virkelig har lykkes, mener Fidjeland som til daglig er lærer på misjonskolen i Sarons Dal.

Men som ungdommene fikk erfare, ikke all misjonsmark er like lett å pløye. De var derfor fornøyde med å kunne gi Ronald Gabrielsen 6 nye kontakter å følge opp i Nakskov etter 3 daglige møter i en hel uke.

– Men det som kanskje var mest spennende var at den siste dagen traff de 3 kristne tenåringsjenter som ble kjempeoppmuntret i møte med de norske ungdommene. De 3 danskene kjente ikke til andre kristne ungdommer og lengtet etter et større felleskeskap. Adresser er utvekslet, og jeg vet at de kommer til å bli invitert opp på besøk til Flekkefjord om ikke så lenge til, forteller Elin.

Glenn Tønnessen, som er med  i lederskapet i Flekkefjord Pinsemenighet og er voksenleder for det felleskirkelige ungdomsarbeidet SNX, er begeistret over å få hjem tente ungdommer som smitter evangeliseringsglød over på resten av menigheten.

– Vi har nå investert i en buss for å legge til rette for flere teamturer til utlandet. I tillegg skal den brukes til evangelisering i nærmiljøet, sier han. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter