Kvinnefri helg og god åndelig påfyll slår an for norske menn.

Over 400 menn inntok, første helgen i Februar, Vennesla i det tverrkirkelige samarbeidet Nettverk for menn. Brødre i ånden i alle aldre fikk en forkynnelse spesialdesignet for nettopp dem.

 – Over 400 menn som tar oppdraget alvorlig lover godt.  Jeg har stor tro på fremtiden, sier en oppmuntret Rune Edvardsen som var en av hovedtalerne på konferansen.

Nettverk for menn er en landsomfattende organisasjon. Et arbeid som har pågått i lengre tid, men endret navn for omtrent et år siden år til Nettverk for menn. Her er det forskjellige talere med ulike gaver som skal dele av sin erfaring og inspirere sine brødre i Kristus.

– Nettverk for Menn skal fremme en forkynnelse som gir en glad og helhjertet etterfølgelse av Jesus. Det er en av de viktigste tingene vi prøver å oppnå her, sier Kjell Rune Hansen fra Nettverk for Menn.

Rune Edvardsen talte på kveldsmøtet på fredags kveld hvor han talte over at du er god nok for Gud slik som du er nå.

God nok som du er

– Du trenger ikke vente til du er kommet deg dit eller gjort slik, du kan begynne å gå for Herren nå. Familien, vennene og naboen er enklere å nå gjennom deg! Hvem andre kan nå dem bedre enn nettopp deg, sier en spørrende Edvardsen fra talerstolen.

– Vi hadde en forventning om at Rune Edvardsen skulle kommunisere godt med vår gruppe. Det var veldig viktig å få en slik type i tillegg til våre utenlandske talere. Det at han er en stor oppmuntring og skaper trosstyrke for hverdagsmannen og at han har hjerte for sjeler. For evangelisering, det å vinne mennesker for Jesus. Disse to hovedpunktene håpet vi han skulle overføre til dem som hørte på ham. Noe han gjorde til gangs, sier Geir Fagerbakke – daglig leder Nettverk for Menn.

Åndelig trollmann

– Det Rune fortalte ble håndgripelig, praktisk , inspirerende og åndelig. Alt på en og samme tid i forhold til det å engasjere seg i å vinne mennesker. At det er mulig å nå den ene personen, nabo eller hvem det nå er. Du trenger ikke å være en åndelig trollmann. Det holder å være en norsk mann ute i arbeidslivet, på skolen og i dagliglivet hvor du har din misjonsmark og dine oppgaver.

– Vi er veldig fornøyde med konferansen, veldig oppmuntret og litt sånn rystet på innsiden. Det treffer oss like mye som for de som deltar. Jeg personlig har blitt veldig utfordret denne helgen forteller Fagerbakke.

Budskapet traff meg så til de grader….

Han har en veldig egen måte å få budskapet frem på synes jeg i forhold til andre ”vanlige” forkynnere som jeg vanligvis setter stor pris på. Det var vel en blanding av hva som skjedde i ettermøtet hvor det som ble forkynt bare ble bekreftet ennå mer. Det var rett og slett perfekt for mitt liv det Rune Edvardsen talte over fredag kveld. Ingen tvil om at Gud må ha hatt regien bak dette møtet her, sier en lettet Roger Heggland Grødum.

Spikeren på hodet
– Runes tale vekket det som ligger i hjertet opp igjen. Få fokus på det viktige. Vårt største kall er den ene rundt meg, naboen og arbeidskollegaen. Vi må få øynene opp for hvem vi tilhører for det er ikke hvem som helst. Det er fort gjort at Gud bare blir en man tror på av vane. Det handler om å bygge relasjoner med de rundt deg. Ta ansvar for det oppdraget vi har. Han traff virkelig spikeren på hodet ifølge Hans Magne Lia.

Takknemlige menn

Nettverk for Menn har pågått i en del år under forskjellige navn og har dette året endret litt på form og styring.  Det virker som den formen de dette året har landet på har gjort susen.

– Jeg har møtt veldig mange takknemlige menn som sier de har kjent Guds nærvær allerede tidlig i møtene. Det er en trygg atmosfære, de blir møtt der behovene deres er. Konferansen blir på en måte et fristed hvor de får utvikle det Gud har lagt ned i sine liv.

Nettverk for menn er viktig både for min egen del, men også for mange andre menn som nå kommer til sine respektive hjem og menigheter. Fylt opp på ny med ny inspirasjon og kraft, sier Kjell Rune Hansen. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter